Foto: Cum se sărbătoreşte Paştele în lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

De la tradiţionala ceremonie religioasă şi până la paradele şi spectacolele colorate de pe bulevarde, sărbătoarea Paştelui se transformă într-un autentic carnaval al distracţiei în unele ţări ale lumii.
Încă din Săptămâna Mare, Învierea lui Iisus este întâmpinată cu mare entuziasm de către creştini, prin festivităţi variate, procesiuni spectaculoase şi tradiţii grăitoare despre cultura ţării.

Descoperă în imagini cum este celebrat Paştele în lume.

Spania

Dintre toate ţările care sărbătoresc Paştele, Spania atrage în „Săptămâna Mare” un număr record de turişti din rândul credincioşilor amatori de spectacol.

Foto: Cum se sărbătoreşte Paştele în lume

Străzile oraşelor spaniole sunt animate de sute de procesiuni pline de fast şi stralucire.

Cele mai spectaculoase sunt procesiunile din Sevilla, Valencia, Murcia, Zamora, Cordoba sau Valladolid, unde defilează sute de Nazarenos ce poartă lumânări şi sfânta cruce pe umeri.

Foto: Cum se sărbătoreşte Paştele în lume

New York

Bulevardul Fifth Avenue mişună de newyorkezi cu pălării imense sub formă de cuib, coşuri cu ouă ori costumaţi în iepuraşi. Sărbătorile sunt petrecute cu mare fast aici, aşa că Paştele reînvie tradiţia şi pasiunea americanilor pentru parade şi manifestări vesele.

Foto: Cum se sărbătoreşte Paştele în lume

Portugalia

Toţi credincioşii din Portugalia asistă anual, în Săptămâna Sfântă, de tradiţionalele procesiuni din oraşul Guimaraes, când preoţii catolici, îmbrăcaţi în veşminte mov, parcurg drumul crucii purtând pe umeri statuia Mântuitorului Iisus.

Foto: Cum se sărbătoreşte Paştele în lume

Citeşte continuarea pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter