Fetiţa călcată de două maşini se luptă pentru viaţă

De Erika Chivu, pe

Fetiţa din China lovită de două maşini şi ignorată de 18 trecători, este în comă şi se luptă pentru viaţa ei. Vezi filmul care a şocat o planetă întreagă!
Miliarde de oameni au rămas fără cuvinte văzând clipul în care o fetiţă de numai doi ani este lovită de o maşină care trece cu roţile peste ea, apoi din nou călcată la propriu de o alta. În următoarele minute 18 oameni au trecut pe lângă copilul întins într-o baltă de sânge. Abia trecătorul cu numărul 19 s-a oprit să vadă ce e cu micuţa.

Fetiţa este în viaţă

Deşi iniţial se credea că fetiţa, pe nume Yue Yue, a decedat în urma accidentului, presa chineză anunţă că ea se luptă în continuare pentru viaţa ei. Deşi este în comă şi nu a depaşit pericolul, se pare că după zile de tratament, ea poate respira cu ajutorul unui aparat şi îşi va putea folosi braţele. Doctorii bănuiesc că i-a fost afectat creierul şi va rămâne cu sechele pentru toată viaţa.

Şoferii vinovaţi au fost arestaţi

Yue Yue a fost scăpată din ochi pentru câteva minute, timp în care a ieşit din magazinul părinţilor pe o alee pe unde treceau maşini. De aici a început calvarul ei. Camera de supraveghere a surprins imaginile care au făcut înconjurul lumii, dar au ajutat şi la prinderea şoferilor vinovaţi.

Aceştia au fost deja arestaţi şi au declarat că nu au văzut copilul pentru că era întuneric. La fel au susţinut şi trecătorii care au ignorat-o, deşi se vede clar în clip că unii din ei se uită curioşi spre copil.

Conform presei chineze, primul şofer vinovat vorbea la telefon în momentul accidnetului şi nu a fost atent. El l-ar fi sunat pe tatăl fetiţei şi i-ar fi spus „Când am văzut că sângerează, am decis să fug, din moment ce nu era niciun martor în jur.” Din fericire, a existat un martor, camera de supraveghere.

Salvatorul, recompensat de autorităţi

Cel care a îndrăznit să se apropie de fetiţa rănită, un gunoier, a fost recompensat de autorităţile chineze cu 1500 de dolari. Cât despre ceilalţi trecători, comportamentul lor a stârnit revolta chinezilor, care au lăsat peste 4 milioane de comentarii pe o platformă de socializare. Internauţi spun că acest incident este o ruşine pentru poporul chinez.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter