Ce fapte bune poţi să faci în Postul Paştelui!

De Avantaje.ro, pe

Anul acesta, Postul Sfintelor Pasti incepe pe 18 martie, iar potrivit religiei crestin-ortodoxe, care predomina in Romania, in aceasta perioada este bine sa ne cercetam sufletul si sa nu uitam sa facem fapte bune
Postul dinaintea Invierii Domnului este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi de peste an ale Bisericii Ortodoxe, de aceea este numit si ,,Postul Mare,,.

Acest post reprezinta ,,o innoire a omului launtric,, prin spovedanie, iertare si iubire fata de semeni, lucruri care este bine sa se reflecte in faptele noastre.

Daca iti doresti o sursa de inspiratie, in acest sens, iti oferim cateva sugestii de actiuni, pe care le poti face pentru folosul oamenilor si al comunitatii:

1. Doneaza carti!

Cartile sunt baza educatiei noastre. Ele ne-au inspirat in copilarie, ne-au dezvoltat imaginatia, vocabularul, cunostintele culturale si stiintifice.

Daca esti constient de importanta cartilor in viata noastra si ai inima larga, doneaza o serie de carti copiilor din cartierul tau.

Daca vei privi cu atentie, cu siguranta, vei intalni micuti care provin din familii fara posibilitati materiale.

Daca totusi, nu vei gasi niciun astfel de copil, te poti indrepta spre o asociatie care colecteaza carti si le doneaza mai departe.

2. Doneaza alimente, haine sau bani!

Povestea preotului Tanase de la Valea Plopului, care are grija de peste 400 de minori, a facut inconjurul lumii. Copiii care se afla in acel asezamant au nevoie in permanenta de alimente, medicamente, haine, rechizite. Daca vrei sa ii ajuti, o poti face donand prin Asociatia Provita

De asemenea, in Bucuresti sunt numeroase biserici si asociatii care colecteaza haine si alimente pentru cei sarmani.

Asociatia Ortodoxa a Tinerilor a implementat mai multe proiecte pentru a ajuta comunitatea romaneasca. Daca vrei sa te implici in proiecte si sa le susti activitatea, ii poti contacta pe www.asociatia.ortodoxiatinerilor.ro
Vezi mai multe pe avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter