Facebook, dat în judecată de proprii angajați

Ultimul update Miercuri, 26 septembrie 2018, 17:16
Facebook a fost acuzat de faptul că moderatorii de conţinut nu sunt protejați de traumele psihice. Angajații au dat în judecată compania care operează rețeaua de socializare.

Moderatorii angajați de Facebook sunt nevoiți să privească zilnic imagini cu un puternic impact emoțional, fiind astfel vulnerabili la traumele mentale, conform Digi24.

O fostă angajată, care a lucrat la birourile Facebook timp de nouă luni, a intentat un proces împotriva companiei, prin care dezvăluie faptul că reprezentanții rețelei de socializare nu au luat măsurile necesare pentru ca moderatorii să primească protecție împotriva a „mii de video-uri, imagini şi transmisiuni în direct cu abuzuri sexuale împotriva copiilor, violuri, tortură, bestialitate, decapitări, sinucideri şi crime” pe care sunt nevoiți să le vadă, așa cum apare în reclamația făcută.

„Facebook îşi ignoră obligaţiile de a oferi un loc de muncă sigur şi creează în schimb o serie recurentă de contractori care sunt traumatizaţi în mod iremediabil de ceea ce asistă la serviciu”, a declarat Korey Nelson, avocatul fostei angajate de la Facebook.

Acest denunț vine după ce, în trecut, compania ce deține peste 7.500 de evaluatori de conţinut, a anunțat că moderatorii pot beneficia de consiliere individuală și de grup și pot primi beneficii pentru asistență medicală.

Facebook a primit un ultimatum și de la Uniunea Europeană

De la scandalul Cambridge Analytica, tot mai multe probleme ce au în centru rețeaua de socializare Facebook ies la iveală. Acesta riscă să fie sancționat și de Uniunea Europeană dacă, până la sfârșitul anului, nu ia măsurile necesare de aplicare a normelor privind protecția datelor consumatorilor.

Experții avertizează asupra pericolelor la care se expun utilizatorii punându-și la dispoziție datele personale pe rețelele de socializare, prin aplicații ce la prima vedere par inofensive. Multe dintre acestea continuă să colecteze date în vederea trimiterii reclamelor personalizate.

Citește și: 

Un nou studiu NASA arată că Pământul se clatină. Factorul principal este topirea ghețarilor de la poli

Rapperul Drake a vizitat o fană la spital. Reacția fetiței este incredibilă VIDEO

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter