Fă-ţi un blog, ocupă-ţi timpul!

De Roxana Andrei, pe

Blogul este cea mai nouă şi la îndemână formă de jurnal, dar şi cea mai controversată pentru că a depăşit barierele intimităţii cu care ne-am învăţat ţinând un jurnal tradiţional.
Ai auzit cu siguranţă de noţiunea de blog, ba chiar de unii bloggeri care au devenit celebri. Probabil că şi prietenele tale au un astfel de jurnal pe care-l mai citeşti din când în când.

A avea un blog nu înseamnă numai a fi în pas cu moda, ci şi o  metodă de a-ţi expune părerile, de a recomanda cărţi, filme sau muzică, de a-ţi face prieteni şi mai ales de a te descotorosi de unele gânduri.

Gândeşte-te la un nume
Denumirea blogului tău va fi un brand în lumea virtuală aşa că alege-l cu grijă. Poate fi chiar numele tău sau un nickname ales cu grijă care să te reprezinte. Ar trebui ceva care să rămână în memorie, uşor de pronunţat şi poate amuzant.
Se poate să te bucuri de succes în online-ul românesc şi să fii nevoită să-ţi schimbi numele pentru a putea fi mai uşor de găsit. Este de preferat să nu faci prea multe schimbări pentru a nu-ţi deruta cititorii.
Fă-ţi un blog, ocupă-ţi timpul!

Casa virtuală – gratis sau pe bani
Dacă vrei să acorzi importanţă acestui pas e de preferat să-ţi achiziţionezi un domeniu propriu şi asta poţi s-o faci simplu, cumpărându-ţi unul. Costă aproximativ 40 euro şi este al tău pentru totdeauna. Pe lângă domeniu trebuie să-ţi iei găzduire, un designer şi un programator. Asta presupune costuri şi timp. Dacă ai răbdare te sfătuiesc să mergi înainte, dacă nu, ai de ales din mai multe opţiuni.

Platforme gratuite: wordpress.com, blogger.com, ablog.com, weblog.ro şi altele.
Pentru a învăţa să lucrezi fiecare platformă îţi pune la dispoziţie un ghid de utilizare, dar cel mai bine roag-o pe una din prietenele tale să te înveţe cum şi ce trebuie să faci.

Două dintre cele mai utilizate sunt wordpress şi blogger adică blogspot-ul şi sunt şi cele care-ţi oferă foarte multe opţiuni de utilizare şi de design. Contează aspectul blogului tău, este casa ta virtuală şi trebuie s-o îngrijeşti cum se cuvinte.

De la blog foto la jurnal intim
Poţi scrie absolut orice, de la un jurnal intim de zi cu zi la reţete culinare, recomandări utile la gossip sau jurnal intim. Important este să faci ce-ţi place. Cele mai multe sunt din categoria personal şi sunt şi cele mai plăcute pentru cititori.

În fiecare zi citeşti gândurile şi întâmplările celor pe care îi fecventezi şi deşi pare ciudat să ştii că poţi învăţa din experienţele altora. Acesta se poate transforma într-un hobby facil şi practic, dar care să-ţi aducă şi satisfacţii. Cu cât ai mai mulţi cititori, cu atât îşi creşte traficul şi devii mai cunoscută.

Evită să scrii texte compacte. Sparge-le cu spaţii între paragrafe, astfel nu se pierde rândul. Foloseşte fonturi suficient de mari cât să nu se chinuie cititorul şi alege culorile care nu obosesc ochiul.

Dacă foloseşti fotografii este de bun gust să specifici sursa de unde ai luat-o ca să nu te trezeşti mai târziu cu probleme.

Scrie corect gramatical! Este foarte important pentru statutul tău în această lume. Un blog cu greşeli gramaticale va fi privit critic, iar credibilitatea textelor este redusă. Plus că nu vrei să fii arătată cu degetul sau să ţi se atragă atenţia.
Nici moderarea comentariilor nu e văzută cu ochi buni aşa că permite-le tuturor utilizatorilor să aibă posibilitatea să-ţi comenteze textul. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter