Motivul pentru care Donald Trump poartă cravatele atât de lungi și de obicei roșii

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 02 noiembrie 2017, 16:46
Președintele Donald Trump are o pasiune pentru cravate, în special pentru cele roșii, pe care le poartă mai lungi decât spun canoanele, dar și decât toți ceilalți bărbați care sunt văzuți în preajma lui.

Designerii spun că alegerile lui Trump în materie de cravate nu este deloc întâmplătoare, ci reprezintă „o crimă deliberată la adresa modei”

„Vreți să credeți sau nu, alegerea unei cravate spune multe despre un bărbat. Când ești președintele SUA, cravata standard, albastră sau roșie, spune conformare sau certitudine. Trump este chiar opusul. Faptul că atârnă sub talie arată că nu respectă regulile, iar acest aspect nu este un simplu accident. Felul în care cravata lui se clatină în zona genitală este un semn falic, foarte sugestiv, subliminal sau nu. Cravatele lui lungi și roșii or fi o compensație pentru ceva ce lipsește, echivalentul mașinilor sport foarte scumpe? Dar dacă mă gândesc bine, probabil are și astfel de lucruri. Este clar că face intenționat lucrurile în mod diferit. Dacă vă place de el sau nu, trebuie să recunoaștem că președintele Trump are o personalitate unică, iar el vrea să reflecte asta prin modul în care se îmbracă”, a declarat Patrick Grant, directorul creativ al unei case de modă specializate în crearea de costume.

Totodată, jurnaliștii de la „Washington Post” afirmă că și-au verificat arhivele și nu există nicio dovadă că Trump ar fi purtat vreo pereche de blugi în ultimii 20 de ani. În timp ce predecesorii săi, printre care Obama, Clinton sau Reagan, purtau ocazional pantaloni din denim la ocaziile potrivite, Donald Trump nu poartă niciodată blugi.

Stilul lui vestimentar evocă doar costume bleumarin și cravate roșii, iar specialiștii spun că există un motiv destul de bun în spatele acestei decizii. Stilista  Lauren Rothman a declarat faptul că președintele american poartă ținute simple pentru că acestea „îi oferă încredere în sine”.

„Costumele lui sunt versiuni ale aceleiași ținute, purtate în fiecare zi. Există o anumită siguranță care vine odată cu uniforma”, a explicat stilista.

Acest obicei de a purta ţinute asemănătoare în fiecare zi nu este des întâlnit în rândul oamenilor de succes. Spre exemplu, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, apelează şi el la acelaşi truc pentru „încredere”, purtând „aceeaşi ţinută” în fiecare zi: un tricou gri şi o pereche simplă de jeanşi.

Citește și – De ce oamenii de succes îmbracă mereu aceleași haine

Citește și – Cum au arătat Melania și Donald Trump în ziua nunții lor

Foto – Northfoto

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter