Evenimente de weekend: iată 5 idei de distracţie!

De Nicoleta Galeteanu, pe

După canicula care a încins asfaltul, iată că vremea ne rezervă şi ceva ploi calde de vară în acest weekend, însă fără semne care să ne umbrească distracţia.
Avem şi pe vreme răcoroasă oportunităţi de distracţie în oraş. Iată cinci evenimente care îţi propun să te relaxezi pe timp de vară şi altfel decât pe şezlong.

Vara la Muzeu

Dacă nici tu nu ai mai dat pe la muzeu încă din luna mai, de la Noaptea Albă a Muzeelor, îţi dăm un motiv să te opreşti din nou pe Calea Victoriei.

Muzeul Naţional de Istorie (Calea Victoriei, nr.12) te ademeneşte cu turtă dulce, covrigi sau halviţă şi limonadă, la târgul deschis în aceste zile aici.

Până sâmbătă noapte, la orele 2.00, te poţi delecta cu produse de artizanat şi hand made, decoraţiuni florale şi dulciuri tradiţionale, după o pauză de lectură şi la atelierele de creaţie desfăşurate.

Concert Orquesta Buena Vista Social Club

Sâmbătă seară mergi să dansezi pe ritmuri de de son, bolero, danzón şi guajiro la concertul extraordinar susţinut de cea mai cunoscută orchestră cubaneză.

Orquesta Buena Vista Social Club revine în România alături de venerabila cântăreaţă şi dansatoare Omara Portuondo, supranumită Edith Piaf a Cubei, şi alţi 14 instrumentişti cubanezi de excepţie.

Pe scenă vor evolua şi Havana Latin Band, Brazilian Girls, DJ Bidi, Tropical Dance Crew şi MC Wilmark. Evenimentul are loc la Teatrul de Vară Herăstrău, iar concertele încep de la ora 19:00.

Află ce premiere rulează la cinema în acest weekend.

Muzeul Benzii Desenate

Fanii desenelor animate nu trebuie să rateze în niciun caz expoziţia deschisă la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Reviste rare de bandă desenată, expoziţii de caricaturi şi proiecţii de desene vor anima în această perioadă centrul din strada Izvor (nr. 2-4).

De asemenea, poţi lua parte la sesiunile de desen, vizite ghidate şi multe poveşti savuroase cu artistul Alexandru Ciubotariu, unul dintre cei mai cunoscuţi graficieni români.

Concert Nicolas Jaar

La doar 21 de ani, Nicolas Jaar este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de muzică electronică din întreaga lume.

Ascensiunea rapidă de care s-a bucurat tânărul artist este absolut uimitoare. Nicolas Jaar live with Band şi-a făcut debutul pe acoperişul unui hotel din New York, cucerind audienţa.

Trupa a urcat mai apoi pe scenele celor mai mari festivaluri de vară europene, de la Sonar în Spania la Glastonbury în Anglia, de la Melt! în Germania la Calvi on the Rocks în Franţa, iar acum în România. Concertul din Bucureşti are loc la Palatul Palatul Ghika, sâmbătă de la ora 23:00. Biletul costă 35 şi 50 de lei.

Bucureşti – Cartier de vară

Cu stagiunea închisa pe timpul verii, teatrul îşi mută scena în aer liber, în parcurile din Capitală.

Astfel, până pe 4 septembrie, în Cişmigiu (la Foişor) şi Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), Lumea Copiilor (sector 4), parcul Sebastian (sector 5) sau Moghioroş (sector 6), actorii te invită la comedia dell`arte, spectacole clasice şi de magie, precum şi reprezentaţii de imporvizaţie, fără să mai stai la coadă la bilete. Intrarea este gratuită atât dimineaţa (începând cu ora 10.00), când au loc reprezentaţiile pentru copii, cât şi seara, de la ora 20.00, la piesele de teatru pentru adulţi.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter