Ce evenimente nu trebuie să ratezi în weekend

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cu nopţi fierbinţi şi zile dogoritoare, weekend-ul ar fi bine să te găsească în răcoarea parcului, în ştrandurile nocturne sau la un concert într-o oază verde a oraşului.
Iată în locuri ferite de căldură, dar expuse la distracţie poţi petrece, dacă rămâi în oraş.

Stagiunea muzicală estivală

La fiecare sfârşit de săptămână în Grădina Cişmigiu eşti invitată la stagiunile muzicale, ce răsună de 10 ani încoace în Foişorul parcului.

La umbra copacilor, în răcoarea parcului, muzica de promenadă va fi o relaxare desăvârşită dacă ţi-ai stabilit plimbarea în parc între orele 11.00 şi 13.00.

Roaba de cultură

În parcul Herăstrău, porţia de distracţie culturală se serveşte cu roaba, aşa cum se numeşte şi evenimentul în sine. „Roaba de cultură” îţi propune un întreg program cultural în aceste zile, de la concerte de muzică electronică şi clasică, cursuri de dans, ateliere de pictură şi olărit, teatru, proiecţii de filme şi până la sesiuni de lectură.

Accesul în zona „Roaba de cultură” este liber în fiecare zi, programul fiind de luni până joi în intervalul orar 10:00 – 22:00, iar de vineri până duminică, între orele 10:00 şi 2:00.

Noapte la ştrand

Pentru că se anunţă nopţi toride, ca în fiecare vară, te poţi răcori la ştrandurile Giuleşti şi Dâmboviţa care, începând de joi, vor fi deschise non-stop.

Ştrandului Dâmboviţa dispune de cinci bazine, dintre care două pentru copii, şi, la fel ca în cazul bazinulului de la ştrandul Giuleşti, acestea sunt prevăzute cu instalaţie de filtrare a apei, pentru ca apa să fie curăţată mai des.

Intrarea costă 10 lei la fiecare dintre ele. Ştrandurile se află în Calea Giuleşti numărul 240 şi, respectiv, în Şoseaua Virtuţii, lângă Piaţa Crângaşi.

Descoperă şi alte piscine în Bucureşti. 

Concert Smashed Mosquito la Coyote Cafe

Poate nu ai auzit de ei, dar sigur ştii pe de rost refrenurile hiturilor „Everybody needs somebody to love”, „Are you gonna be my girl” sau „No woman, no cry”. Smashed Mosquito este o trupă de tineri talentaţi şi plini de viaţă care dau glas unora dintre cele mai frumoase melodii ale adolescenţei.

Sunt doar câteva din repertoriul de coveruri al trupei care sună păcălitor de original, căci băieţii pot cânta stiluri muzicale diferite la fel de bine, de la rock, blues şi până la reggae.

Concertul are loc în Coyote Cafe, sâmbătă, începând cu ora 23.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter