5 documentare emoţionante cu şanse la Oscar 2012

De Nicoleta Galeteanu, pe

Deconspiraţia unui puşcaş marin, eşecul trist al unei trupe de rock sau istoria celei mai cunoscute coregrafe din lume sunt doar câteva dintre documentarele care i-au impresionat profund pe
…membrii Academiei Americane de Film şi care au şanse la Oscarul din 2012.

Dacă eşti pasionată de filmele – documentar, iată cinci recomandări de Oscar din partea membrilor Academiei, care au făcut publice propunerile la categoria „cel mai bun documentar al anului”.

Semper Fi: Always Faithful

După ce fiica sa moare la vârsta de 9 ani de o formă rară de leucemie, Jerry Ensminger se înrolează în Infanteria Marină a Statelor Unite (USMC).

Delegat ca sergent în Tabăra Lejeune din Carolina de Nord, Jerry descoperă că USMC ascunde de ani de zile un secret mortal: sursele de apă potabile sunt contaminate cu substanţe extrem de toxice, în speţă substanţe cancerigene, în urma unor deversări ilegale produse de chiar puşcaşii marini.

Instituţia realizează gravitatea situaţiei, dar alege să tacă mâlc. Jerry Ensminger dă în vileag acţiunea ilegală a acestora.

Everyday Sunshine: The Story of Fishbone

Documentarul este povestea unui eşec trist, dar spusă într-o manieră veselă. Narat de cunoscutul actor de culoare Laurence Fishburne, filmul expune un paradox muzical: una dintre cele mai originale trupe din ultimii 25 de ani, Fishbone reuşeşte să revoluţioneze muzica şi să inspire trupe cunoscute azi, dar care ratează propria şansă spre faimă.

Formată din şase membri de culoare, trupa, care a abordat aproape toate genurile muzicale – s-a dovedit a fi greu de digerat, Fishbone confruntându-se însă şi cu tensiunile rasiale din perioada lui Reagan.

În film apar foştii membri şi numeroase celebrităţi Flea (Red Hot Chilli Peppers), Gwen Stefani, Ice-T, Perry Farrell, Branford Marsalis, Mike Watt, Les Claypool, George Clinton.


 
Vezi mai multe documentare de Oscar pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter