Destinaţiile anului 2012. Unde ţi-ar plăcea să mergi?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Din Arkansas până în sud-estul Chinei, există locuri absolut uluitoare pe care poate nu le-ai descoperit încă.
Fie că preferi un cocktail la plajă pe o plajă fină, un itinerariu la pas prin oraşele culturale sau locuri virgine şi pitoreşti totodată, mai jos descoperi destinaţiile anului 2012, potrivit publicaţieiTravel and Leisure.

Sri Lanka

Sfârşitul războiului civil de acum trei ani a atras tot mai mulţi turişti să descopere minunăţiile acestei insule scăldată în Oceanul Indian.
Oraşe luxuriante (Bentota), plaje virgine, culturi de ceai şi resorturi din ce în ce mai multe, turismul din Sri Lanka va fi în plin avânt în viitor.

La circa un kilometru de însoritele plaje se găsesc hoteluri destul de ieftine, cum este Bar Reef Resort, unde o cameră dublă costă 125 dolari.
Destinaţiile anului 2012. Unde ţi-ar plăcea să mergi?

Toronto

Toronto s-a schimbat atât de mult, încât va ajunge în curând un al doilea New York City.
Au fost deschise numeroase restaurante, precum şi cele mai celebre magazine de modă, dar mai presus de toate, Toronto dispune şi de viaţă de noapte deloc plictisitoare.

Acum nu doar vestitul Festival de Film de la Toronto îl recomandă, ci şi distracţia, aşa cum le place turiştilor petrecăreţi. La restaurantul Woodlot, spre exemplu, o cină costă 75 de dolari, în vreme ce băutura pentru două persoane, 12 dolari.

Destinaţiile anului 2012. Unde ţi-ar plăcea să mergi?

Sfântul Vicenţiu şi Grenadine

Nu mai puţin de 32 de insule exotice cu peisaje incredibile formează această ţară insulară din lanţul Antilelor Mici. În apropiere de Marea Caraibilor, Sfântul Vicenţiu şi Grenadine (Saint Vincent and the Grenadines) este considerată mai mult o destinaţie elitistă, dat fiind că staţiunea este construită numai din resoturi şi complexuri de vile de lux.

Dacă te încântă totuşi această destinaţie pentru vacanţa de vară, pe Booking.com găseşti cazare la hoteluri de trei sau patru stele începând de la 540 de euro, pentru un sejur de 9 nopţi. La această sumă mai trebuie să adaugi şi biletul de avion.

Destinaţiile anului 2012. Unde ţi-ar plăcea să mergi?

Guimarães, Portugalia

Medieval, romantic şi sofisticat acest oraş portughez se află aproape în toate topurile destinaţiilor din acest an.
Pentru turiştii care iubesc tururile de oraş, plimbările la pas pe străduţe pietruite, dar mai ales turismul cultural, Guimarães dispune de toate aceste atracţii.

O masă la restaurant costă în jur de 65 de dolari, iar cazarea la hoteluri începe de la 230 de euro, pentru un sejur de o săptămână sau nouă nopţi. (Foto: Castelul Guimaraes)

Destinaţiile anului 2012. Unde ţi-ar plăcea să mergi?
 

Abu Dhabi

Capitala Emiratelor Arabe Unite este una dintre cele mai populare destinaţii şi continuă să rămână, ca urmare a arhitecturii spectaculoase reprezentată de zgârie-nori şi insule artificiale, într-un cuvânt – opulenţă.

Dacă nu ştiai, museul Guggenheim din Manhattan şi Louvre din Paris se află deja pe lista dezvăltării urbane a Capitalei.
Destinaţiile anului 2012. Unde ţi-ar plăcea să mergi?
Citeşte în continuare pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter