Şi la turci găsim cataif delicios, cu fircele crocante, mult sirop de miere şi apă de trandafiri.
O felie de cataif servită cu apă rece din fântână te unge pe suflet şi dacă nu eşti chiar pe insulă, la plajă, în însorita Grecia.
Citeşte şi Destinaţii culinare: Top 4 feluri tradiţionale ciudate rău
Sugiuc cu nuci şi jeleu din must
În Turcia, sugiucul se face din diverse siropuri de fructe, cu diverse umpluturi. Cel mai bun sugiuc grecesc îl găsiţi în Cipru.
Practic, grecii fierb bine de tot mustul din cei mai buni struguri, până obţin un sirop gros. Înşiră pe aţă bucăţi de nucă sau migdale şi le trec prin lichidul gros şi fierbinte. Când primul strat lucios şi gustos s-a uscat şi întărit, sfoara cu nuci se trece din nou prin sirop. Procesul se repetă timp de până la două săptămâni şi dulciurile tradiţionale sunt gata atunci când arată ca un cârnat gros şi dulce, pe sfoară, cu umplutură croncantă din nuci.
Sursa foto: Shutterstock