Abia l-ai cunoscut. Îl cauţi pe Google?

De Raluca Cristea, pe

Recunoaşte: cauţi pe Google informaţii despre EL? Avem nevoie de un astfel de obicei sau este încă un exemplu că tehnologia a luat-o razna?

Dacă eşti una dintre femeile care caută informaţii pe Internet despre un bărbat pe care îl plac, află unde şi ce ar trebui să cauţi, ce informaţii trebuie să îţi atragă atenţia şi mai ales, care sunt argumentele pro şi contra pentru un astfel de obicei demn de un mic detectiv.

Cât de popular este obiceiul să cauţi pe Google?

Proporţiile uriaşe ale reţelelor de socializare ( Meebo, Tweeter, Facebook, Messenger etc.) încurajează zilnic femeile cu o tastatură în faţă să caute informaţii despre colegi de serviciu, cunoştinţe noi şi mai ales, bărbaţi pe care tocmai i-au cunoscut şi sunt în stadiul de posibili parteneri. 40% dintre femei caută pe Google numele bărbatului pe care îl plac.

Şi, deşi există informaţii cruciale pe care le poţi descoperi despre EL, dacă exagerezi cu căutările rişti să îţi formezi o părere total greşită despre trecutul/prezentul lui.

Unde să cauţi şi ce să iei în seamă?

Ca să nu exagerezi, nu deschide chiar fiecare pagină care conţine numele lui, pentru că în fond, sunt atâţia oameni cu acelaşi nume. Doar nu vrei să oboseşti căutând prin pagini de Facebook, profile de joburi, forumuri şi aşa mai departe. Rezumă-te la a-i scrie adresa de mail pe Google sau la profilul de pe o reţea de socializare.

De ce îl cauţi?

Pentru că nu te poţi abţine.

Pentru că în zilele noastre nu strică să afli măcar câteva mici informaţii despre un om de care vrei să te apropii mai mult. Citeam pe un blog că o femeie din New York a căutat pe Google numele bărbatului cu care urma să aibă o întâlnire şi a descoperit că era căutat de FBI pentru un furt de 100.000 $ aşa că a trimis poliţia în locul ei la întâlnire.

Pentru că, dacă ai ceva dubii în privinţa lui sau nu eşti convinsă că este potrivit pentru tine, câteva poze recente îţi fac o idee despre cum se îmbracă, ce face în timpul liber sau ce fel de prieteni are.

De ce nu e bine să îl cauţi pe Google

Unii psihologi susţin cu tărie că Google îţi aduce informaţii care strică complet spontaneitatea şi plăcerea să îl cunoşti pe cel de lângă tine.

Un alt mare dezavantaj este când te dai de gol. De exemplu, afli din profilul lui că are 2 câini sau cine ştie ce alte detalii. Când vă întâlniţi, fără să îţi dai seama, îi spui că şi ţie îţi plac câinii şi ai tot 2. Mai are rost să-ţi spun cum o să te privească, ce o să creadă despre tine şi cât de prost o să te simţi?

Ultimul argument anti căutare pe Google este că poţi găsi informaţii care chiar nu mai au nicio relevanţă în prezent: poze din adolescenţă uitate pe vreun profil, cine ştie ce petiţie semnată cu ani în urmă sau comentarii pe forumuri. Adică lucruri care nu au nicio legătură cu ideea de cuplu.

Părerea lui versus Părerea ei

,, Dacă te face să te simţi mai bine când afli dacă are o carieră stabilă, dacă are pe cineva sau ce fel de prieteni are, atunci caută şi gata. Te face să te simţi bine sau îţi confirmă bănuielile că nu e în regula. Destul de simplu.”Alin, 27

,, Lasă-mă 20 de minute şi îţi spun toată povestea vieţii lui. Mă ajută Google şi Facebook mai ales. Şi nu sunt vreo disperată dar îmi place să pornesc cu un avantaj şi, dacă aşa sunt mai sigură pe mine, atunci cine mă opreşte să nu caut tot ce vreau? De 2 ori mi s-a întâmplat să nu mai vorbesc cu un bărbat după ce am aflat de pe Internet lucruri care nu mi-au plăcut.”Elena, 24

Tu cauţi informaţii despre EL pe Internet?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter