Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

De Mădălina Manole, pe
Mult așteptata minivacanță de 1 decembrie este aproape, iar planul de petrecere a zilelor libere este stabilit. Însă, cum va fi vremea în perioada următoare? Fie că rămânem acasă, fie că alegem o destinație montană, se pare ca timpul va fi în favoarea noastră.

Cum va fi vremea în București

Dacă de Sfântul Andrei vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi de până la 9 grade Celsius, pe 1 Decembrie cerul va fi puțin înnorat, iar condițiile de ploaie vor fi prezente, cu toate că gradele din termometrul vor indica 10 grade Celsius. Pentru weekend veștile nu sunt prea îmbucurătoare, aversele de ploaie își vor face simțită prezența în Capitala, iar temperaturile se vor menține la 11 grade Celsius sâmbătă și 6 grade Celsius duminică.

Cum va fi vremea la munte

Joi, pe 30 noiembrie, temperaturile vor oscila între 1 și 3 grade Celsius, iar vestea mai puțin plăcută se anunță de Ziua Națională a României, când termometrele vor indica valori cu minus cuprinse între -6 și -4 grade Celsius. Cei care iubesc zăpada se pot bucura de omăt în Carpații Meridionali și Orientali, unde se anunță ninsori abundente la început de decembrie.

Cum va fi vremea în țară

Minivacanța de 1 Decembrie aduce, în general, vreme frumoasă în țară. În Crișana și Banat valoarea minimă din termometre va indica 2 grade Celsius, iar maxima va atinge 8-9 grade Celsius. În Transilvania vremea se va încălzi ușor, dar nu va depăși temperatura de 6 grade Celsius, cu posibile precipitații, iar în Maramureș, de la 1 grad Celsius va urca până la maxim 6 grade Celsius. În Moldova temperaturile vor urca până la 8 grade Celsius, dar vor fi prezente și cantități semnificative de precipitații. Dobrogea va fi zona cu cea mai ridicată temperatura din această minivacanță de 4 zile, aproximativ 13 grade Celsius, urmând ca în weekend să ploua semnificativ. În Oltenia se vor înregistra 5-7 grade Celsius, iar în Muntenia temperatura va ajunge până la 9 grade Celsius, ambele regiuni fiind marcate de o răcire masivă odată cu venirea weekendului.

Citește și – Programul paradei militare de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Citește și – Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion 2017/2018

Sursă foto: Shuterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter