Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 29 noiembrie 2018, 14:52
În acest weekend se dă startul sărbătorilor de iarnă și cu siguranță mulți români vor ieși din casă să viziteze târgurile de Crăciun și să vadă iluminatul festiv. Iată cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. 

Sărbătoarea Sfântului Andrei este prima dintre evenimentele importante ale sezonului de iarnă, urmată de Ziua Națională a României, când va fi sărbătorit Centenarul Marii Uniri. Pentru că vor fi mai multe festivități în aer liber în aceste zile, iată cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie, conform Agenției Naționale de Meteorologie.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie în țară

În Maramureș, vremea va fi rece tot weekendul, dar cerul va fi parțial însorit. Media temperaturii maxime se va încadra între -2 grade și 1 grad. Maximele vor coborî până la -13/-8 grade. După noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât maximele vor avea valori de 2 – 4 grade, iar minimele vor fi în creștere, până la -2 grade, după care nu vor mai avea variații importante, anunță ANM. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în intervalul 3 – 9 decembrie.

În Crișana, vineri vremea va fi deosebit de rece, cu maxime cuprinse între -3 – 1 grade și minime între -14/-7 grade. Sâmbătă, valorile termice vor mai crește, astfel încât maximele vor ajunge la -2/2 grade, iar minimele la -12/5 grade. După această dată, temperaturile vor avea o ușoară creștere, dar se vor menține cu mult mai coborâte față de normalul acestei perioade. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în perioada 3 – 9 decembrie.

Și în Banat vremea va fi geroasă în noaptea de vineri spre sâmbătă, când se vor înregistra -13/-6 grade. Ziua, de Sfântul Andrei, valorile termice diurne se vor situa în medie între -3/0 grade. Sâmbătă, temperaturile urcă câteva grade, astfel încât media maximelor va varia între -1/3 grade, iar cea a minimelor între -9/-3 grade. Valorile termice diurne vor crește spre 7 grade Celsius în jurul datei de 3 decembrie, iar cele nocturne se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

În Oltenia, vineri cerul va fi parțial însorit, cu temperaturii maxime de -6/-2 grade Celsius și minime de -15/-8. Sâmbătă, vremea va fi închisă și se vor accentua condițiile de ceață densă. Valorile termice diurne se vor încadra între -7/-2 grade, iar cele nocturne între -13/-6 grade. După această dată, temperatura maximă a aerului va crește până la 6 – 7 grade, iar cea minimă va ajunge în jurul valorii de -1 grad. Șanse ridicate de precipitații se vor semnala după data de 6 decembrie.

Transilvania este zona cu cele mai scăzute temperaturii nocturne, -19/-8 grade în data de 30 noiembrie, și -20/-7 în data de 1 decembrie. Valorile termice pe timp de zi vor avea în medie -7/1 grad vineri și -4/1 grad sâmbătă. După această dată, temperaturile vor mai crește, astfel încât regimul termic diurn va crește spre 2 – 4 grade, iar cel nocturn se va îndrepta spre o medie de -4/-2 grade. Între 3 și 9 decembrie, local se vor semnala precipitații moderate cantitativ.

În Muntenia, cerul va fi înnorat și temperatura resimțită va fi mult mai scăzută decât normalul acestei perioade. De Sfântul Andrei vremea va fi foarte rece, cu maxime ce vor varia între -6 grade și -1 grad. Noaptea, valorile termice vor scădea până la -16/-10 grade. De Ziua Națională a României, cerul va fi parțial însorit în această zonă, dar extrem de frig. Temperatura maximă va ajunge la o medie de -9/1 grad, iar cea minimă la -14/-8 grade. Până în data de 6 decembrie, valorile termice vor mai crește, astfel că maximele se vor situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, iar minimele vor ajunge la -2 grade.

În Moldova, temperaturile vor fi sub limita de ger în toată perioada. Vineri, când există condiții de ninsoare, regimul termic diurn se va situa în jurul valorilor de -9/-4 grade, iar cel nocturn se va situa între -16/-9 grade. Sâmbătă, cerul va fi înnorat și se vor semnala condiții de ceață. Temperaturile vor mai crește față de ziua precedentă. Media valorilor termice diurne se va situa între -7/-2 grade, iar cea a minimelor între -15/-8 grade. În intervalul 01-05 decembrie, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la -5 spre 3 grade, iar cea a minimelor de la -15 grade până la -2 grade. Ulterior, variațiile termice vor fi în scădere ușoară.

În Dobrogea, vremea va fi însorită vineri, când maximele se vor încadra în jurul valorilor de -5/-1 grad, iar cele minime între -11/-4 grade. Sâmbătă, starea vremii nu se va schimba semnificativ. Valorile termice diurne vor avea în medie -3/0 grade, iar cele nocturne -9/-4 grade. Și în această zonă temperatura aerului va crește ulterior acestor date. Între 6 și 9 decembrie sunt șanse de precipitații însemnate cantitativ.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie în București

Cei care vor participa la Parada organizată de Ziua Națională a României, vor cu siguranță să știe cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. ANM a emis o prognoză meteo specială pentru această zonă, conform căreia vineri, maximele se vor situa sub pragul de îngheț, în jurul valorilor de -7/-6 grade Celsius și -3/-2 grade la orele amiezii, iar minimele vor scădea până la -12/-10 grade. Vântul va sufla în general moderat, în rafale de aproximativ 25-30 km/h. Cerul va fi temporar înnorat și se vor semnala condiții de ceață, chiciură și trecător este posibil să fie fulguială.

Sâmbătă și duminică, vremea în București va continua să fie deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi predominant senin, cu maxime ce vor varia în jurul valorilor de -12/-10 grade dimineața și -3/-2 grade în orele amiezii. Noaptea se vor înregistra temperaturi -12/-10 grade. Se vor semnala și condiții de ceață, predominant dimineața și noaptea.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie la munte

Cei care au ales să-și petreacă minivacanța de 1 decembrie la munte vor avea parte de cer însorit și maxime ce se vor încadra în jurul valori de -7 grade Celsius. Minimele vor scădea până în jurul valorii de -15 grade. Sâmbătă, valorile termice maxime vor varia între -3/-5 grade, iar cele minime între -16/-14 grade. Vor fi în creștere până în jurul datei de 4 decembrie, apoi vor scădea din nou. Între 3 –și 9 decembrie sunt șanse mari de precipitații.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter