Cum usuci rufele rapid

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 13 decembrie 2022, 12:52

Dacă te grăbeşti foarte tare şi tocmai ai spălat pantalonii pe care vrei să-i porţi în jumătate de oră, nu dispera. Iarna, rufele se usucă mult mai greu şi dacă nu ai mult loc în baie, pe balcon sau un uscător destul de mare, rişti ca hainele să mucegăiască, sau să putrezească din cauza umidităţii. Vezi cum usuci rufele rapid cu câteva trucuri isteţe.

Trucul cu prosopul

Dacă ai nevoie de o pereche de blugi curaţi şi tocmai ce i-ai spălat pe toţi, nu dispera. Pune perechea de jeanşi pe care o vrei uscată rapid n maşina de spălat, adaugă două-trei prosoape mari şi pufoase de la curate şi dă drumul la programul de stoarcere-centrifugare (Atenţie, nu cel de clătire şi stoarcere!).
Prosoapele uscate vor absoarbe mare parte din umezeala din haine şi apoi nu trebuie decât să-i calci puţin cu fierul de călcat şi gata.

Trucul cu presatul

Dacă vrei să usuci rapid o bluză, un tricou, sau un maieu, înfăşoară respectiva piesă vestimentară într-un prosop mare uscat.
Apoi rulează totul într-un sul uriaş, astfel ca bluza să fie înconjurată de prosopul uscat pe fiecare strat în parte.
Pune ruloul pe jos şi urcă-te pe el, apăsând cu tălpile astfel încât toată umezeala să iasă din haine şi să intre în prosopul uscat.
Acum calcă piesa vestimentară şi gata, s-a uscat complet.

Trucul cu fierul de călcat

Dacă vrei să usuci rapid o piesă vestimentară care a stat o vreme pe sârmă şi este relativ uscată, dar nu de tot, cel mai simplu este să o calci fără abur, cu un aşternut deasupra.
Cearşaful va reţine tot aburul care va ieşi din ţesătura la contactul cu fierul de călcat, astfel că vei călca şi usca materialul în acelaşi timp.
Sursa foto femeie spală rufe: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter