Cum i-a schimbat viața Marilyn Monroe bunei sale prietene, Ella Fitzgerlad

De Mihaela Dobre, pe
Vocea legendarei cântărețe de jazz Ella Fitzgerlad este cunoscută de milioane de oameni din întreaga lume, dar puțini sunt cei care știu despre prietenia ei cu Marilyn Monroe, despre care spune că a avut un rol important în cariera ei.

Povestea începe în anii ’50, când unul dintre cele mai populare localuri de la Hollywood era Mocambo. Frank Sinatra și-a făcut debutul în aici în 1943, iar personalități precum Charlie Chaplin, Humphrey Bogart, Lauren Becall sau Lana Turner îl frecventau și ele.

Însă Ella Fitzgerlad, la fel ca toți ceilalți cântăreți de culoare din acea perioadă, nu avea voie să cânte aici. Apoi, unul dintre cei mai mari fani ai săi l-a telefonat pe directorul de Mocambo, iar cariera lui Fitzgerlad s-a schimbat pentru totdeauna în bine din acel moment.

Marilyn i-a promis managerului că avea să rezerve o masă în fiecare seară în care Ella Fitzgerald cânta acolo, dacă va fi de acord să-i ofere un contract. O săptămână mai târziu, Ella a susținut primul ei recital la Mocambo.

Marilyn Monroe și Ella Fitzgerald, la clubul Mocambo din Los Angeles, în anul 1955:

„Îi datorez mult lui Marilyn Monroe”, a povestit Ella în anul 1972, într-un interviu pentru MS Magazine.

„Datorită ei am cântat la Mocambo, un club de noapte foarte popular în anii ’50. Ea, personal, l-a sunat pe proprietarul de la Mocambo și i-a spus că voia să-mi ofere un contract imediat, și că dacă el urma să facă asta, ea avea să rezerve o masă în primul rând, în fiecare seară. I-a spus – și avea dreptate – că grație statutului ei de superstar, presa avea să înnebunească. Proprietarul a spus da, iar Marilyn a fost acolo, la o masă din primul rând, în fiecare seară. Presa a luat-o razna. După acest episod, n-a mai trebuit niciodată să cânt într-un club de jazz mic. A fost o femeie neobișnuită, puțin înaintea vremii ei. Și nu știa asta”, a completat marea artistă.

Citește și – Povestea lui „My Way” – cântecul care i-a salvat cariera lui Frank Sinatra, dar pe care artistul ura să îl cânte

Citește și – „Happy Birthday, Mr. President”. Povestea din spatele ultimei apariții pe scenă a celebrei Marilyn Monroe

Foto – Hepta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter