Poze rare cu Marilyn Monroe urmează să fie făcute publice

De Oana Savin, pe
Mai multe fotografii de-ale celebrei artiste Marilyn Monroe urmează să fie făcute publice în cadrul unei expoziții din Londra, intitulată „Up Close with Marilyn: Portraits by Milton H. Greene”.

Pozele au fost făcute de prietenul ei, Milton Greene, când artista se afla pe culmile succesului, notează Standard.

Aceste portrete au fost realizate de Greene cu scopul de a arăta și o altă latură a uneia dintre cele mai importante vedete din istoria cinematografiei, mai ales că imaginea lui marilyn a fost conturată de sex appeal și vulnerabilitate.

Citește și: Cum i-a schimbat viața Marilyn Monroe bunei sale prietene, Ella Fitzgerlad

Îmbrăcată în catifea neagră sau într-un tutu cu două măsuri mai mici, Monroe îmbină vulnerabilitatea sa specifică cu o stare de calm, surprinsă de aparatul lui Greene.

Marylin și Milton s-au cunoscut în 1953, la o sesiune foto pentru revista Look. Din acel moment și până în 1957, Greene a realizat peste 5.000 de fotografii cu ea.

Citește și: Fostul soț al lui Marilyn Monroe a dus timp de 20 de ani trandafiri roșii la mormântul divei. Care era motivul

Prin intermediul portretelor, fotograful a vrut să o ajute pe Monroe să scape de imaginea de „blondă naivă”. Împreună au fondat Marilyn Monroe Productions, casă de producție ce i-a permis acesteia să aibă un mai mare control asupra propriei cariere.

În 1957 cei doi au fost nevoiți să o ia pe căi diferite din cauza geloziei soțului lui Monroe, Arthur Miller.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter