Cum scapi de praful din casă rapid

De Diana Zagrean, pe

Praful din casă poate provoca alergii şi alte boli, mai grave. Vezi cum scapi de praful din casă rapid şi cum faci să nu se mai depună în strat gros pe dulapuri şi covoare.


Izolează casa
Mult praf intră în casă din afară. Asigură-te că ai sigilat bine şi izolat toate crăpăturile de la geamuri, că ai capace peste zonele cu ţevi şi pe lângă calorifer. Dacă schimbi geamurile cu termopane, casa va fi ferită şi de zgomote şi de facturi mari la căldură.
Dă cu aspiratorul de două ori pe săptămână
Dacă ai un buget destul de flexibil, investeşte într-un aspirator cu filtru HEPA, care purifică aerul din încăpere şi absoarbe maximum de praf din ţesături şi de după piesele de mobilier.
O să simţi aerul din casă mai curat şi proaspăt, iar zonele de trafic intens, cum ar fi centrul sufrageriei sau holul nu vor mai fi îmbâcsite.
Mătură la câteva zile
Renunţă la ideea că trebuie să faci curăţenie doar sâmbăta şi dă cu mătura cât mai des, pentru a preveni particulele de praf să circule în cocoloaşe mari prin toată casa.
Bucătăria, holurile şi pragurile uşilor adună mereu mult praf, deoarece curenţii de aer îl aduc prin aceste zone. Mătură des şi vei simţi diferenţa, plus că vei avea mai puţină treabă când faci curăţenie generală.
Foloseşte cârpe din microfibră
Nu toate ţesăturile sunt la fel de eficiente când vine vorba de praf mult în locuinţă. Dacă tu sau cineva din familie are alergie la praf, un fond alergic sau pur şi simplu vezi că praful se adună foarte m,ult la tine acasă, nvesteşte într-o cârpă de praf din microfibră.
Un tricou vechi sau un prosop tinde să plimbe praful fin de colo colo, în loc să îl ţină în interior, de unde îl speli şi scuturi.
Sursa foto femeie aspirator: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter