Simptomele alergiilor, asemănătoare cu cele cauzate de COVID-19 în rândul preșcolarilor

De Unica.ro, pe
Acum că s-au redeschis creșele și afterschool-urile, tot mai mulți copii intră în contact unii cu alții, spre teama părinților și nu numai.

Însă alergiile de sezon pot provoca simptome asemănătoare cu noul coronavirus, după cum au explicat pediatrii de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Acest lucru ar putea să îi alarmeze pe părinți și să ducă la o supraaglomerare inutilă a spitalelor, potrivit Libertatea.

Doctorul Mihai Gafencu de la Spitalul „Louis Țurcanu” a atras atenția părinților, rugându-i să fie atenți dacă cei mici dezvoltă simptome precum febra, tusea sau rinoreea. Dacă unul dintre aceste simptome apare, copiii trebuie imediat să fie retrași din colectivitate, iar părinții trebuie să se adreseze către un medic pentru a stabili diagnosticul.

Citeşte și: Ce este Dexametazona, medicamentul ieftin și disponibil folosit cu succes în lupta cu noul coronavirus

„Pentru evitarea aglomerării excesive a unităţilor de primiri urgenţe, adresabilitatea în caz de nevoie se va face gradual, începând cu medicul de familie, în caz de necesitate, centrelor de permanenţă, iar în cazuri deosebite sau de o gravitate sporită, Spitalului de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu Timişoara, unde copiii vor fi supuşi testării RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2”, a zis purtătotul de cuvânt DSP Timiș, Cornelia Bubatu, conform Agerpres.

Mai mult, Bubatu a adăugat: „DSP subliniază că redeschiderea unităţilor preşcolare nu trebuie să provoace îngrijorare sau panică în rândul părinţilor, atâta timp cât sunt respectate regulile de prevenţie cuprinse în Ordinul privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter