Copiii nu mai au voie să pună scrisori pentru Moș Crăciun sub brazii din spațiile publice

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 22 noiembrie 2018, 22:07
Legile sunt legi chiar și în regatul lui Moș Crăciun. Spiritul sărbătorilor de iarnă nu poate dizolva prevederile legislative, motiv pentru care "spiridușii" trebuie să găsească soluții. 

Vestea că de anul acesta copiii nu vor mai putea să își atârne scrisorile pentru Moș Crăciun în brazii special amenajați de autoritățile din orașul german Roth a spulberat magia sărbătorilor de iarnă în inima Bavariei, scrie Mediafax.

Oficialitățile bavareze vor fi nevoite să renunțe la una dintre cele mai frumoase tradiții ale copiilor dacă nu vor găsi soluții pentru modul în care cei mici vor putea să-și primească cadourile prin intermediul municipalității, fără să încalce prevederile legislative ale Uniunii Europe privind protecția datelor.

„Moş Crăciun ar trebui să aibă adresa familiei ca să aducă darurile cerute în scrisoare, desigur, adresă oferită cu consimţământul părinţilor, în cazul minorilor”, a spus o reprezentantă a Comisiei Europene.

Mai exact, în conformitate cu regulamentul general european privind protecția datelor, autoritatea locală trebuie să obțină permisiunea scrisă din partea părinților celor 4.000 de copii care iau parte la această tradiție, specificân în mod clar faptul că datele lor pot fi comunicate terților.

Citește și: 

Când se aprind luminițele de Crăciun în București 

Robert de Niro şi soția lui, Grace Hightower, divorțează după 21 de ani de căsnicie 

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter