Clipul care a depăşit 100 de milioane de vizualizări pe YouTube în şapte zile

De Oana Dinu, pe
Videoclipul unui rapper american a depășit 100 de milioane de vizualizări pe Youtube în șapte zile după lansare. Acesta a devenit un fenomen social datorită mesajului pe care-l conține.

Un videoclip al rapper-ului Childish Gambino a depăşit 100 de milioane de vizualizări pe YouTube în şapte zile. Piesa se numește „This is America” și pune accent pe raporturile pe care societatea americană le are cu rasismul, armele de foc, violenţa şi sistemul economic bazat pe consum, conform Agerpres.

Deși actorul Donald Glover (numele real al rapperului Childish Gambino), a refuzat să decripteze mesajul clipului care durează patru minute, interanuții au comentat intens pe rețelele de socializare, încercând să descopere toate detaliile.

Filmată într-un hangar uriaș, povestea este una tensionată, care leagă într-un ritm alert secvenţe când vesele, când violente. Protagonistul este arătat în timp ce execută un bărbat cu cagulă, legat pe un scaun, iar mai târziu ucide 10 membri ai unui cor de muzică gospel.

Unii internauți cred că în acest videoclip sunt denunțate violențele comise cu arme de foc din Statele Unite, în timp ce alții s-au gândit la sistemul penal american și la abuzurile comise de poliție. Poate fi și o satiră a societății de consum, combinată cu amintiri despre sclavie și rasism, au interpretat oamenii.

„Obiectivul nostru a fost acela de a normaliza faptul de a fi o persoană de culoare”, a spus unul dintre producătorii videoclipului, Ibra Ake.

Doar patru videoclipuri muzicale au depăşit pragul de 100 milioane vizualizări pe Youtube, într-un interval mai scurt: piesa „Gentleman” a cântăreţului sud-coreean Psy (în trei zile), „Look What You Made Me Do”, de Taylor Swift (în trei zile), single-ul „Hello” al cântăreţei Adele (în patru zile) şi „Wrecking Ball”, de Miley Cyrus (în şase zile), mai scrie Agerpres. Iată care sunt și cele mai controversate videoclipuri din toate timpurile.

Citește și:

Inna, despre accidentul din Instanbul: ”M-am speriat foarte tare, am realizat cât de gravă ar fi putut să fie situația”

Fosta soție a lui Harvey Weinstein rupe tăcerea. Primul interviu după fenomenul #Metoo

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter