Cele mai neinspirate melodii româneşti din ultimul timp

De Nicoleta Galeteanu, pe

Americanii tocmai şi-au desemnat cea mai oripilantă revelaţie muzicală din ultimii ani în persoana tinerei Rebecca Black, dar nici noi nu suntem scutiţi de versuri penibile.

Pe o piaţă muzicală asaltată de mici pop – artişti, se pare că Rebecca Black (13 ani) a testat  indulgenţa ascultătorilor cu piesa „Friday”, care nu i-au asigurat tinerei speranţe deloc un viitor roz în cariera muzicală, ci mai degrabă unul prefigurat de chiar numelui ei (Black).

Şi totuşi, mica artistă demonstrează că melodiile nu trebuie să fie neapărat reuşite ca să aibă succes. Piesa, catalogată drept „îngrozitoare”, a făcut senzaţie pe internet, generând 16 milioane de vizualizări pe site-ul YouTube.

Prin urmare, ne-am gândit să acordăm puţină atenţie şi cântecelor româneşti noi mai puţin inspirate, dar care au, cu atât mai mult, şanse să devină adevărate hituri, asta dacă nu cumva se lansează direct aşa.

Dony feat. Elena Gheorghe – Hot Girls

După câteva melodii chiar reuşite – Midnight Sun, Disco Romancing şi altele câteva – Elena Gheorghe vine hotărâtă să răstoarne topurile din temelii cu noua sa melodie „Hot Girls”, anunţată deja în playlistul obligatoriul al cluburilor din Mamaia.

Am făcut, cu greu, abstracţie de linia melodică pretabilă la „top minitop”, dar versurile ne-au cam pus pe gânduri când am auzit-o pe Elena Gheorghe că fredonează, alături de acelaşi Dony care visa la „Sexy Thing”, că spune „I wanna scream, I wanna dance, I wanna touch her”…?!

Ce s-a întâmplat cu Elena care obişnuia să ţină toate posturile de peste an…? Să ne fie cu iertare, dar, aşa cum spune chiar ea, melodia „…bip, bip, bip… is going down”.

Beside you – Dj Robert Georgescu feat. Lara

Un titlu extrem de… profund, la fel ca interpretarea complexă şi absolut impresionantă a Larei, pe un fundal instrumental ce sună a artă adevărată, asigurat de dj Robert Georgescu. Şi touşi, descrierea este prea lungă pentru acest single.

Iar dacă nu ştii cine este Lara, nici după ce asculţi melodia, îţi spunem noi. Este o nouă voce pe piaţa muzicală românească.

Aniela feat. Deea – Oraş Electric

După ce a cântat câteva refrenuri cu trupa „Foişorul de Foc” în urmă cu câţiva ani, Aniela îşi lansează primul single, în colaborare cu Deea.

„Cântecul este un melanj dinamic de pop-rock, funk, rock alternativ şi influenţe urbane. Cu un sound actual, versuri cu substrat şi o interpretare originală”, este descrierea acestuia pe site-ul oficial al artistei.

Iată în continuare şi câteva versuri ale melodiei: „E dimineaţă, începe o nouă viaţă,/ Dar totuşi parcă n-am chef de nimic,/ Îmi beau cafeaua, azi pare mai amară,/ Îmi spun că-i dulce dar sigur mă mint”…

Corina feat. JJ – No Sleepin’

Dacă stai să urmăreşti câţi cântăreţi autohtoni copiază artiştii străini, parcă şi plagiatul ăsta, oricât ar fi Lady Gaga de originală, începe să plictisească.
Totuşi, îţi propunem să urmăreşti noul hit al Corinei, desemnată drept singura artistă originală de la noi. S-ar putea să vezi mai pozitiv ultimul clip al Andei Adam.

În rest, versurile Corinei sunt la fel de inovatoare ca şi clipul. Cântăraţa ne tot repetă că nu are chef de somn… pentru că scopul ei este să îi adoarmă pe ascultători.

Fly Project – GoodBye

Fly Project şi-a lansat, în sfârşit, mult aşteptatul videoclip la piesa care face deja furori printre fanii năuciţi de muzică electronică.

Deşi trupa se bucură de succes în continuare, după primele hituri de succes, credem totuşi că cei doi ţin morţiş ca prin melodia „GoodBye” să îşi rămas -bun de la muzica lor electronică de până acum. Nu ne dăm seama de ce mai au nevoie de o solistă, dacă dispun de Voice diamond, cu care se poate modifica enervant de mult vocile cântăreţilor. 

Foto: Arhivă Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter