Foto: cele mai ciudate baruri din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Plictisiţi de atmosfera banală din barurile clasice, unii proprietari de baruri au fost foarte atenţi la decorul în care îşi invită clienţii.
Dacă te gândeai să mai schimbi cadrul obişnuit când mergi să îţi bei cafeaua, iată mai jos care ar fi locurile pe care ar trebui să le vizitezi.

Barul Clinică – Singapore

Probabil că peste tot există oameni care împărtăşesc aceeaşi fobie de spitale, doctori şi injecţii.

Printre aceştia, cel mai probabil se află şi patronii „The Clinic Bar”, din Clarke Quay, care s-au gândit să îşi trateaze clienţii ca pe pacienţi pentru a le trata această (primă) afecţiune. Şi nu doar cu un pahar de tărie, ci cu o atmosferă autentică de spital. Scaune cu rotile, paturi însemnate cu crucea roşie ori scaune de dentist, mobilierul barului este completat şi de un meniu de spital atipic – burger şi bere – servit desigur de ospătari îmbrăcaţi în doctori.

Foto: cele mai ciudate baruri din lume

Marele Baobab – Africa de Sud

Faimoasă pentru arborii seculari imenşi, regiunea Modjadji Kloof din Africa de Sud a devenit şi mai populară datorită barului inedit „construit” aici.

Situat în ferma Sunland, din Modjadjiskloof, provincia Limpopo, „The Big Baobab” este adăpostit în trunchiul unui arbore gigantic, destul de spaţios.

Vechi de 6000 de ani, acestă specie de baobab, când ajunge la vârsta de 1000 de ani, începe să putrezească pe dinăuntru, luând forma unei caverne.
Foto: cele mai ciudate baruri din lume

Barul din schelet – Elveţia

Este cel mai sumbru loc unde ai putea să bei o cafea, şi totuşi „Museum HR Giger Bar” din castelul St. Germain este un bar extrem de frecventat în Elveţia.

Realizat de designerul H.R. Giger, cel care s-a ocupat de efectele vizuale din filmele „Alien”, barul este construit din structuri care imită scheletul uman, vertebre, cranii şi toate cele, din structuri cavernoase.

Foto: cele mai ciudate baruri din lume

Barul Pelican – Jamaica

La câteva sute de metri de ţărm, în largul Mării Caraibilor, de pe plaja Treasure din Negril, clienţii care nu au rău de mare pot savura un cocktail la Barul Pelican al lui Floyd.

Barul se află pe o bucată de nisip mai înaltă şi este construit din lemnul adunat de pe plajă.

Foto: cele mai ciudate baruri din lume

Blue Lagoon Spa – Islanda

Adresat clienţilor cu mulţi bani, Blue Lagoon Spa propune acestora să se desfete cu tratamente spa în timp ce îşi savurează băutura în apele geotermale binefăcătoare, în apropierea unui vulcan (fumegând).

De o frumuseţe fascinantă, Blue Lagoon Spa înseamnă sănătate curată pentru cei care ajung aici. Algele din izvoarele termale previn distrugerea colagenului, iar lava vulcanica este un scrub natural, care îndepărtează celulele moarte.
Foto: cele mai ciudate baruri din lume

Cova d’en Xoroi – Spania

Dacă ajungi în Menorca, una dintre cele mai populare dintre Insulele Baleare ale Spaniei, trebuie să vezi neapărat acest loc de-a dreptul spectaculos.

Aproape „sculptat” în interiorul peşterii Cala en Porter, de la „fereasatra” restaurantului Cova d’en Xoroi poţi vedea largul Mării Mediteraneene.

Fascinatul restaurant, situat în Alayor, pe coasta de sud a insulei Menorca, îşi invită clienţii la relaxare şi contamplare.

Foto: cele mai ciudate baruri din lume

Vezi cum arată şi cele mai ciudate restaurante din lume. 
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter