Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook. Parola NU trebuie schimbată!

De Oana Savin, pe
Tot mai multe știri false se răspândesc pe Facebook, iar cei mai mulți utilizatori cad victime. Acesta este cazul și unei știri care determină userii să își schimbe parola contului de Facebook de teamă că datele personale sunt în pericol.

Potrivit acestei știri false, Mark Zuckerberg ar fi inventat personal formula BFF (n.r. un acronim vechi de ani de zile, care înseamnă „best friend forever” – „cel mai bun prieten pentru totdeauna”) pentru a ajuta userii să verifice cât de sigure sunt conturile lor. Userii sunt determinați să testeze BFF la comentarii. Dacă acronimul devine verde după ce a fost postat, contul ar fi sigur. Dacă nu, utilizatorii sunt rugați să schimbe parola de urgență, pentru că „ar putea fi atacați de hackeri”, scrie Buzzfeed.

Utilizatorii nu sunt în pericol, iar schimbarea periodică a parolei este o practică încurajată de orice persoană cu minime cunoștințe legate de tehnologie și modul în care funcționează internetul și rețelele de socializare.

Citeşte şi: Un concurs fals circulă pe Facebook. Nu divulgați datele personale!

Una dintre post-urile în care se vorbește despre Zuckerberg și BFF a fost distribuită în SUA de peste 76.000 de ori și a avut în jur de 90.000 de comentarii, scrie Buzzfeed. Iar acesta este numai unul dintre post-urile care prezintă această informație falsă.

Iar fenomenul a prins amploare și în România, primele astfel de post-uri începând să fie distribuite pe Facebook imediat după vacanța de Paște.

Citeşte şi: Instagram introduce o nouă funcție, după modelul Facebook

Anul trecut, Facebook a introdus un nou tool: Text Delight. Acest feature a fost inclus într-un pachet mai larg de schimbări și îmbunătățiri pe care compania le-a făcut în 2017.

Text Delight schimbă câteodată culoarea unor cuvinte și fraze atunci când acestea sunt testate la comentarii. BFF poate apărea din oficiu verde, dar schimbări de grafică se pot întâmpla și dacă userii tastează  „Congratulations”, „Best Wishes” sau “xoxo” .

BFF a foat adăugat pe lista Text Delight în ianuarie 2018.

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter