Klaus Iohannis, despre persoanele care răspândesc știri false în pandemie: „Scopul este de a slăbi solidaritatea națiunii”

De Unica.ro, pe
Răspândirea știrilor false în plină pandemie de COVID-19 este o problemă reală în România, după cum a subliniat și președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că pandemia de COVID-19 nu s-a terminat, chiar dacă momentan numărul de infectări este mai mic. El i-a îndemnat pe români să se pregătească pentru valul patru de COVID-19 prin vaccinare.

„Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate”, a subliniat președintele, conform Digi24. „Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare”.

El a spus că valul patru va fi inevitabil, în ritmul actual: „Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față”.

Citește și: Accesul în baruri, doar cu certificat de vaccinare – o realitate în tot mai multe țări europene

Citește și: Florin Cîțu, despre restricțiile din valul patru: „Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate”

Citește și: Mersul în weekend la mall ar putea fi condiționat de vaccinare prin lege

Citește și: Studiu: prezența în bănci a școlarilor nu crește rata de infectare COVID-19

Cu această ocazie, preșeintele a vorbit și despre dezinformarea cu privire la pandemie și la vaccinurile anti-COVID-19. Părerea lui Iohannis este că persoanele care răspândesc știri false au scopul de a slăbi solidaritatea românilor ca popor.

„O criză este un test de unitate”, a afirmat Iohannis. „Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa ceva!”

Președintele i-a îndrumat pe oameni să nu se lase dezbinați de dezinformarea din mediul online: „Este important să conștientizăm ce oameni incredibili sunt cei care acționează, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanțe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viața semenilor. Este deopotrivă necesar să ne amintim să fim solidari în fața pandemiei și să mergem mai departe împreună”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter