Ce cadouri poți lua copiilor de Moș Nicolae, în funcție de vârstă

De Sofia Ionescu, pe

Aproape în fiecare an, părinții și bunicii se întreabă ce cadouri le pot lua copiilor de Moș Nicolae. Chiar dacă există mai multe tradiții legate de această sărbătoare, unele nu mai sunt considerate potrivite în zilele noastre. Așadar, iată câteva idei de cadouri de Moș Nicolae pe care le poți lua copiilor anul acesta:

Cuprins

  • Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica.ro. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Tradiții de Moș Nicolae

În credința populară, sărbătoarea Sfântului Nicolae, celebrată în fiecare an pe data 6 decembrie, este considerată și începutul iernii.

Potrivit tradiției, de Moș Nicolae, copiii își curăță ghetuțele în ajunul sărbătorii, adică pe 5 decembrie și apoi, în dimineața zilei de 6 decembrie, vor merge să vadă ce au primit. Tot tradiția spune că acei copii mai năzdrăvani primesc, în loc de cadouri, o nuielușă de măr. Se spune că dacă nuielușa pusă în apă începe să înmugurească, acesta este un semn că Moșul i-a iertat. Tot în popor se spune că, în nopţile sfinţite de sărbători, când cerurile se deschid şi pentru noi, preţ de o clipă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând la dreapta lui Dumnezeu.

Tradiția nuielușei a fost îndelung controversată, asta pentru că toți copiii merită să primeacă daruri și este o nevoie de bază în dezvoltarea lor să știe că sunt iubiți și acceptați așa cum sunt, mai năzdrăvani sau mai puțin năzdrăvani. Cei care vor încă să mai păstreze această tradiție, aleg să împodobească o nuielușă și să o pună lângă un alt cadou, în ghetuțe. Asta fără ca nuielușa să reprezinte o condiționare a aprecierii pentru copil, ci doar o simplă tradiție.

Cât despre ce cadouri putem lua copiilor, asta rămâne la alegerea fiecărei familii, în funcție de ce crede fiecare de cuviință și de posibilitățile pe care le are.

De cele mai multe ori, de la Moș Nicolae copiii primesc fructe și dulciuri. În plus, iată câteva idei de cadouri ce pot fi puse în ghetuțele copiilor:

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii de 1-3 ani

Atunci când căutăm cadouri de Moș Nicolae pentru copiii mai mici de trei ani, trebuie să avem grijă ca acestea să nu conțină piese mici, care să poată fi înghițite din greșeală. În plus, e bine să avem în vedere că este o perioadă în care copilașii învață foarte mult din sunete și alte elemente senzoriale.

Un set de 6 cărti senzoriale textile poate fi o alegere bună pentru copiii mici. Cărticelele sunt făcute din materiale rezistente, astfel încât să nue xiste riscul de accidente. În plus, pentru ele pot fi spălate pentru că, nu-i așa, la această vârstă copiii bagă totul în gură.

 Set de 6 cărti senzoriale textile - cadouri de Moș Nicolae pentru copii
Set de 6 cărti senzoriale textile

Jucăriile interactive sunt apreciate de copiii mici, așadar, o jucărie de tras Baby Clemetoni – un cățeluș interactiv, care își mișcă picioarele și scoate tot felul de sunete, ar putea fi apreciat de micuți.Prin intermediul funcțiilor sale, cățelușul ajută copiii să-și dezvolte percepția senzorială, coordonarea fizică și imaginația.

Jucărie de tras Baby Clemetoni - un cățeluș interactiv
Jucărie de tras Baby Clemetoni – un cățeluș interactiv

De asemenea, piesele Lego sunt apreciate de copii și, în plus, ele contribuie la dezvoltarea imaginației și a motricității. Este important ca piesele să fie mari, pentru ca micuții să nu riște să se înece cu ele.

Un set promo Lego Duplo ce conține două pachete poate fi o alegere perfectă. Pachetul conține un set cu numere, ajutându-i astfel pe copii să se joace și să învețe cu numere, și un set cu animale. Ambele la un preț avantajos.

Ce cadouri poți lua copiilor de Moș Nicolae, în funcție de vârstă
Set promo Lego Duplo

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii de 4-6 ani

După vârsta de 4 ani, copiii deja știu că anumite obiecte nu se bagă în gură, în plus, curiozitatea lor este și mai mare, fiind momentul perfect pentru a le cumpăra altfel de jocuri educative.

Un set de 253 piese cu litere alfabet și cifre magnetice poate fi o alegere potrivită pentru cadoul de Moș Nicolae, dacă vrem să punem și altceva în ghetuțe, pe lângă dulciuri și fructe. Setul conține 52 de litere mari, 156 litere mici, 20 de numere, 14 simboluri matematice, 5 magneți frigorifici cu desene animate, 1 tablă de scris cu două fețe magnetice, 3 markere, 1 radiera și 1 cutie solidă de depozitare, micul tău geniu va avea ocazia de a învăța mii de cuvinte cu ajutorul acestei jucării educative.

De asemenea, o carte interactivă Răspundel Istețel poate fi un cadou potrivit la această vârstă. Prin intermediul acestei cărți copiii învață să recunoască numere, litere, culori și forme, și să obțină multe alte informații utile pentru dezvoltarea lor.

Carte interactivă Răspundel Istețel
Carte interactivă Răspundel Istețel

Un set de construit cu piese magnetice poate reprezenta și el un cadou potrivit pentru un copil de 4-6 ani. Setul conține 36 de piese ce stimulează imaginația copiilor și este potrivit atât pentru fete, cât și pentru băieți.

Set de construit cu piese magnetice
Set de construit cu piese magnetice

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii de 7-10 ani

De la vârsta de 7 ani, copiii deja știu foarte bine ce cadouri își doresc. Așadar, dacă decidem ca de Moș Nicolae să le punem și altceva în ghetuțe, pe lângă fructe și dulciuri, putem să aflăm chiar de la ei ce ar vrea să le aducă Moșul. Iată totuși câteva idei potrivite acestei vârste:

Un joc ce poate fi jucat și înainte, dar și după 7 ani este jocul Nu te supăra frate. Este un joc de societate consacrat, care dezvoltă spiritul de competiție și abilitățile sociale.

 Jocul Nu te supăra frate
Jocul Nu te supăra frate

Un joc ce stimulează imaginația, dar are și un rol educativ este întotdeauna o alegere potrivită, indiferent de vârstă. În jocul Monopoly: Gândește Verde, jucătorii cumpără, vând și comercializează proprietăți și investesc în ecologizarea lor. Construiți sere din lemn pentru a colecta o chirie mai mare și investiți în utilități solare și eoliene.

Monopoly: Gândește Verde
Monopoly: Gândește Verde

Un alt joc educativ ce poate fi dăruit de Moș Nicolae poate fi Brainbox Orașele Lumii. Este conceput pentru a fi jucat împreună cu familia și prietenii. Împreună cu copiii, vă îmbunătățiți spiritul de observație, capacitatea de memorare și cunoștințele despre câteva orașe emblematice ale lumii.

Brainbox Orașele Lumii
Brainbox Orașele Lumii

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii de 11-13 ani

Unj joc Clementoni Știintă și joacă – Mega lab de chimie poate fi un cadou apreciat de copiii de peste 11 ani. Mega Lab de Chimie este jocul în care copilul descoperă secretele chimiei. Cum se formează cristalele? Care este PH-ul apei? Cum se poate curăța un obiect ruginit? O mulțime de întrebări la care va găsi răspunsul realizând cele mai fascinante și distractive experimente chimice.

Joc Clementoni Știintă și joacă - Mega lab de chimie
Joc Clementoni Știintă și joacă – Mega lab de chimie

Un puzzle este o idee de cadou potrivită pentru orice vârstă, dar, cu cât copiii cresc, cu atât numărul de piese și complexitatea pot fi mai ridicate. Un puzzle Schmidt – Spațiul cosmic, cu 1000 de piese poate fi un cadou perfect pentru un copil mai mare.

 Puzzle Schmidt - Spațiul cosmic
Puzzle Schmidt – Spațiul cosmic

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii de peste 14 ani

De la vârsta de 14 ani, copiii, deveniți deja adolescenți, pot juca jocuri mai elaborate, atât cu prietenii, cât și cu familia.

Un joc Activity poate fi perfect pentru sărbători, când familia se strânge acasă și puteți petrece timpul împreună într-un mod distractiv. Asta dacă nu cumva copilul va vrea să-l folosească împreună cu prietenii lui.

 Joc Activity
Joc Activity

Un alt joc de societate foarte apreciat, atât de adolscenții, cât și de adulți este jocul Dixit. Are acesta are mai multe variante, precum și mai multe extensii și este cu adevărat distractiv. Dixit Odyssey conține 84 de cărți noi, o tablă de joc și 6 noi iepuri pentru punctaj (12 în total). Conține componente suficiente pentru până la 12 jucători, variante de joc în echipă și noi căi de a juca cărțile.

Dixit Odyssey - cadouri de Moș Nicolae
Dixit Odyssey

Indiferent de vârsta copilului, asigură-te că atunci când îi alegi un cadou este ceva ce știi că va aprecia. În plus, chiar și atunci când cresc, copiii iubesc să petreacă timp alături de cei dragi, așadar, timpul împreună va fi cu siguranță cel mai minunat dar pe care îl poți face.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter