Ce își doresc de fapt oamenii care spun că nu își doresc nimic de Crăciun

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 15 decembrie 2021, 14:03

Crăciunul se apropie cu pași repezi, și cu toții am început să căutăm cadouri pentru cei dragi. Dar ce facem cu cei care insistă că nu doresc nimic?

Sigur ai întâlnit, cel puțin o dată, fie în familie, fie în cercul de prieteni, un om care insistă că nu își dorește nimic de Crăciun. Sau poate sunt situații în care părinții spun că tot ce vor de sărbători este timp de calitate cu familia, ori situații în care un prieten de-al tău insistă că nu trebuie să vă oferiți cadouri anul acesta, dar tu ai senzația că ți-a pregătit ceva pe ascuns.

Însă nimeni nu vrea să se prezinte cu mâna goală în fața celor dragi tocmai de Crăciun. Nu doar că taie din farmecul de a dărui care înconjoară această zi specială, dar ne și face să ne simțim neadecvat. Așa că, invariabil, încercăm să găsim cadoul potrivit bazându-ne pe ce știm despre persoana respectivă. Care sunt pasiunile ei? La ce filme se uită? Ce muzică ascultă? Ce gen literar preferă? Ce fel de dulciuri îi plac? Nu este întotdeauna o misiune ușoară din prisma celui care trebuie să găsească cadoul.

În încercarea de a descoperi motivul pentru care unii oameni susțin că nu vor cadouri, eMAG a făcut un experiment social. În urma experimentului, a reieșit că oamenii aleg să dea acest răspuns când sunt întrebați ce își doresc pentru că nu vor să deranjeze, nu vor să oblige sau nu vor să fie dezamăgiți. În realitate, mulți dintre ei speră să primească un cadou cu semnificație, care poate fi ales de cei dragi cu ușurință, atâta timp cât aceștia din urmă au fost atenți la ce dorințe și-au exprimat pe parcursul anului.

Știința din spatele unui cadou bun

Atunci când cauți un cadou pentru acel om care insistă că nu vrea unul, trebuie să ai în vedere doi factori cheie: cadoul trebuie să fie practic, personal, sau amândouă. Să luăm pe rând ce înseamnă acești factori, și cum îi poți folosi în avantajul tău, pentru a deveni cel mai bun Moș Crăciun.

În loc să cumperi cadouri sofisticate și pretențioase, gândește-te la cât de practice vor fi ele pentru persoana care le va primi. Un studiu arată că oamenii au tendința să se simtă mai apropiați de cei care le dau cadouri practice. Cercetătorii au comparat cadouri de tipul stilourilor (cele scumpe și grele, versus cele mai ieftine, dar mai ușor de folosit) și voucherelor la restaurante (vouchere la restaurante sofisticate, dar departe de casă, versus la restaurante mai simple, dar apropiate), descoperind că oamenii preferă mai degrabă un cadou practic decât unul extravagant.

Totodată, este important să adaugi o notă personală cadoului. Din acest motiv, evită pe cât posibil să dăruiești bani, altfel vei da dovadă de dezinteres și lipsă de efort. Gândește-te, în schimb, la amintirile pe care le ai cu acea persoană și la cine este ea ca om. Poate aveți o glumă pe care doar voi o știți, care ar da bine pe o felicitare, sau poate că a spus în treacăt că ar vrea să se apuce de pictură, dar nu are ustensilele necesare. Lucrurile mărunte, personale, pe care ți le amintești despre un om pot fi începutul celor mai frumoase cadouri.

Pentru a-ți ușura treaba, este bine să îți faci din timp o listă cu posibile cadouri. Pe eMAG, poți adăuga din timp în lista de favorite acele produse pe care cei dragi și le doresc. Dacă ești atent în timpul anului la dorințele mai mult sau mai puțin explicite ale acestora, este suficient să le adaugi în lista de favorite din contul tău eMAG, astfel încât la finalul anului să ai de unde alege fără să te stresezi. Iar dacă este vorba despre un produs care se găsește mai greu, poți oricând să optezi pentru opțiunea de a fi notificat când revine în stoc, astfel încât să nu ratezi șansa de a face un dar de excepție.

Pe eMAG găsești o gamă variată de produse, pentru toate vârstele, gusturile și buzunarele. Jucării, cărți, DVD-uri, parfumuri, vinyl-uri, lumânări parfumate, gadget-uri, jocuri de societate, haine, încălțăminte — este imposibil să nu găsești cadoul care să îl facă chiar și pe cel care jură că nu vrea nimic să zâmbească și să îți mulțumească cu toată inima.

Descoperă produsele din campania „Favorite pentru favoriți” AICI. Mii de produse de top așteaptă să fie adăugate în lista de favorite, pentru a avea de unde să alegi cele mai bune cadouri pentru prieteni și familie. Iar dacă vrei să găsești cel mai inspirat dar pentru copii, pășește în „Magazinul lui Moș Crăciun” AICI, unde jucăriile fac legea.

Nouă ne-au plăcut mult pachetul promo Moroccanoil pentru păr deteriorat, care este un cadou ideal pentru oricine își dorește un păr mătăsos și hidratat. Totodată, ne-a plăcut mult și jacheta din piele întoarsă sintetică de la Trendyol, care te va face să te simți că ai pășit pe un podium de modă ori de câte ori o porți. Și ceasul de oțel inoxidabil argintiu de la Fossil este o alegere bună, elegantă, de cadou.

Cât despre cadourile potrivite pentru cei mici, vei vedea că setul de patru jucării antistres Pop It îi va face să jubileze. Iar pentru un răsfăț dulce, de savurat cu toată familia, pralinele Baci Lemon Bijou sunt alegerea cea mai bună.

Descoperă o lume a cadourilor pe www.emag.ro.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter