Cum să alegi un cadou potrivit pentru mamă și bebeluș

Ultimul update Luni, 20 iulie 2020, 12:58

Înainte de pandemie, atunci când voiai să vizitezi un nou-născut din familie sau al unor prieteni, accesai acele ghiduri cu recomandări în care erai învățat să nu îl pupi pe cel mic, să nu faci remarci că seamănă cu mama sau tata, să nu te arăți mirată sau să ceri detalii despre hrănirea bebelușului, să nu vii cu soluții imperative. În noul context, cel mai indicat ar fi să amâni vizita, oricât de mult ți-ai dori să-l cunoști pe cel mai nou membru al familiei extinse sau pe ființa care le va schimba viața prietenilor. Oricât de multe precauții ți-ai lua și oricât de serios ai respecta normele de igienă și de distanțare socială, e mai bine să nu-l supui pe cel mic la niciun risc. Așa că venim cu câteva recomandări pentru tine în ceea ce privește înlocuirea clasicelor vizite făcute nou-născuților, adaptate acestor vremuri delicate.

Bijuterii personalizate trimise la domiciliu

Mai ales dacă mama adoră bijuteriile sau colecționează accesorii care o fac de fiecare dată să se simtă feminină și rafinată, poți trimite prin curier astfel de cadouri personalizate, atât pentru ea, cât și pentru bebe. Insistă să îți trimită o poză cu ei doi, pentru că astfel misiunea ta va fi mult mai ușoară, iar orice cadou care spune o poveste este unul de neprețuit. Un medalion din argint sau din aur cu numele sau chipul copilului, un breloc din argint, personalizat cu un îngeraș sau cu două mânuțe de copil, un pandantiv tip papirus personalizat cu gravura unui text scris de tine sau o urare sunt câteva variante de dar pentru mamă. O brățară cu șnur cu bănuț din aur pe care e gravat chipul lui sau una de care sunt atașate fie o mașinuță, o păpușă, un îngeraș, un trifoi cu patru foi sau o cruciuliță sunt câteva variante pentru cel mic.

Poți lua aceste accesorii, cu excepția ultimului exemplu, „la dublu”, în variantă maxi și mini. Fără doar și poate, acum vei ști să alegi, în materie de cadouri pentru bebelus si mama, unele cu valoare sentimentală și rezistente în timp.

O cină livrată prin curier

Perioada de lăuzie este una dificilă din mai multe puncte de vedere. E una în care mama este solicitată atât în timpul zilei, cât și al nopții, în care se acumulează multă oboseală, temeri, dificultăți în asumarea noului rol. Unele femei traversează și episoade de depresie postpartum, frecventă printre mame indiferent de vârstă, experiență sau sprijin acordat de cei din familie. Ai putea să îi ușurezi semnificativ munca aferentă unei zile dacă vei face o comandă de cină prin curier, bineînțeles achitată de către tine. Perioada aceasta este una dificilă și nouă pentru părinți, astfel că cel mai probabil mâncarea de-a gata sigur le va prinde bine. Dacă ești prietenă de familie sau rudă, deja cunoști preferințele culinare ale părinților. Alege ceva simplu, cum ar fi pizza, paste sau salate de fructe. Ține cont de faptul că mama, mai ales dacă alăptează, poate avea anumite restricții alimentare. În fine, alege o oră rezonabilă pentru livrare, pentru a te asigura că cei doi nu au luat deja masa. 

Cu așa o prietenă sau rudă, cu siguranță mama va aprecia enorm faptul că îi ești alături, indiferent dacă faci asta prin prezență fizică sau nu. 

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu graveazapovesteata.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter