Nu-i grădină ca … balconul. Soluţii de relaxare la bloc!

De Lumea Femeilor, pe

La o cafeluţă sau la un ceai cu gheaţă unde ieşi, pentru câteva clipe de relaxare? În grădina proprie. Care poate fi, la o adică, şi balconul de la bloc
A bia a început vara şi deja simţi nevoia să stai la umbră şi răcoare. Dar unde? Dacă ai curte, eşti fericita posesoare a unui petic de spaţiu verde – raiul pe pământ, dacă îl aranjezi aşa încât să  aibă un colţ cu iarbă, un arbore înalt şi umbros, eventual şi o sursă de apă ( tradiţionala cişmea sau o oglindă de apă) şi un minimum de mobilier: un fotoliu, un balansoar sau un scaun şi o măsuţă.

Grădinile “suspendate”

Dacă stai la bloc, transformă-ţi balconul într-o mică oază: îl poţi închide parţial (cu obloane, copertine textile sau şipci de lemn special pentru exterior şi cu un aspect zen) si poţi trata interiorul ca pe o grădină în miniatură: câteva ghivece cu flori (dispuse pe verticală şi cu mici flori colorate), un miniset de mobilier şi un fi-nisaj cald pentru pardoseală.

Regula de bază: materiale naturale

… sau cât mai naturale posibil: ghivece din lut, mobilier din ratan, sau înlocuitori (rezistă mai bine în mediu umed!), sau fier forjat (pentru un aspect mai elegant).
Pentru un spaţiu foarte mic, este indicat mobilierul metalic (cu picioare din inox) şi plastic colorat (pentru şezutul scaunelor şi blatul mesei).

Lumină şi răcoare

Razele solare trebuie atent filtrate prin obloane, parasolare sau şipci din lemn. Lumina trebuie să cadă indirect şi să fie direcţionată astfel încât mobilierul să stea în umbră. Pentru ca tu să te bucuri de răcoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter