Casa ta: Soluţii pentru lipsa de spaţiu

De Lumea Femeilor, pe

Criza asta ne urmăreşte toată viaţa. Oriunde. La casă ori la bloc, tot tânjim după “mai mult spaţiu” – de depozitare, de lucru, de relaxare…
Deşi e simplu ca bună ziua: problema se rezolvă folosind mobilierul pliant, culisant şi pe roţi mobile.
Pliant, mobil, pe roţi: trei variante de mobilier, un singur scop – să economiseşti spaţiul. De exemplu: o masă mică poate fi extinsă folosind un blat suplimentar, prins în balamale. Iar un birou pentru o singură persoană poate “găzdui”, la nevoie, două, folosind acelaşi “truc”: blatul suplimentar. Cât despre mobilerul pe roţi, acesta poate fi “plimbat” de colo-colo şi depozitat uşor, atunci când nu mai este nevoie de el.

Mobilier pliant şi culisant

Pentru o bucătărie sau o zonă de lucru mai puţin generoase, sunt ideale mesele cu blat suplimentar, prins în balamale (dimensiunile bla-tului pot varia, în funcţie de nevoi). În partea fixă a mobilierului (sertare, rafturi) se pot depozita tacâmuri, veselă, instrumente de lucru etc. Blatul, uşor şi mobil, este destinat utilizării ocazionale. O altă variantă practică: piesele de mobilier ce îşi măresc suprafaţa de lucru prin culisarea părţilor componente: o comodă poate “exploda” pe orizontală prin culisarea blatului interior (sistem utilizat mai ales la mobilierul de birou) şi prin rabatarea diverselor accesorii.

.. şi pe roţi

Piesele pe roţi sunt practice mai ales dacă au dimensiuni reduse şi nu sunt foarte grele: vorbim despre comode pentru TV, dulăpioare pentru accesorii, noptiere de care nu este nevoie zilnic într-un spaţiu anume şi care se pot transporta şi depozita imediat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter