Casa ta: Gresia şi faianţa potrivite pentru baia ta

De Libertatea pentru femei, pe

Îţi doreşti să-ţi renovezi baia dar nu ştii cum ai vrea să arate? Iată câteva idei de decor, ca să ai de unde alege!
 

Câteva repere tehnice

În primul rând, trebuie să te gândeşti la calitatea gresiei pe care o vei alege. Aceasta ar fi bine să fie rezistentă şi cu o textură antiaderentă. În funcţie de culoarea şi modelul acesteia, poţi opta apoi pentru o faianţă în ton. Aşadar, este foarte importantă alegerea gresiei, deoarece aceasta va influenţa designul întregii încăperi.
În al doilea rând, trebuie să te gândeşti la dimensiunile plăcilor de gresie şi de faianţă. Acestea trebuie să fie direct proporţionale cu mărimea pereţilor. Dacă ai un spaţiu mai mic, atunci ar trebui să iei în considerare plăcile de dimensiuni mici sau medii, iar dacă spaţiul e generos, atunci poţi lua plăci mari, pe care să le pui în valoare cu ajutorul unor borduri sau brâuri, ca elemente de decor.

Decor deosebit cu bani puţini

Dacă nu ai foarte mulţi bani la dispoziţie, dar îţi doreşti totuşi o baie deosebită, alege o gresie şi o faianţă obişnuite, şi cumpără doar 1-2 plăci de faianţă cu rol decorativ.
Este ştiut faptul că aceste plăci sunt mai scumpe decât restul, dar asta nu înseamnă că nu vei obţine un efect mai special, chiar dacă foloseşti mai puţine.

► CULOAREA ÎŢI REFLECTĂ PERSONALITATEA

Foarte important în alegerea gresiei şi faianţei pentru baie este modelul, dar şi culoarea acestora. Deşi pare greu de hotărât atunci când te afli în faţa a zeci de plăci de gresie şi faianţă, nu este chiar atât de dificil precum pare.
În primul rând, trebuie să iei în considerare personalitatea ta sau a membrilor familiei care vor utiliza acea baie.
Dacă tu şi ai tăi sunteţi firi vesele şi optimiste, atunci poţi opta cu uşurinţă pentru tonuri de verde, oranj sau chiar şi roşu combinat cu alb. De asemenea, puteţi combina mai multe culori în tonuri diferite, dar complementare.
Multe magazine de specialitate au inclus şi serviciul unui designer care să vă ajute în alegerea optimă.
În cazul în care sunteţi firi calme, boeme, vă puteţi îndrepta atenţia către nuanţe calde şi plăcute precum bej sau bleu deschis. Astfel, veţi avea parte şi de o baie luminoasă şi relaxantă, în acelaşi timp. Aceste culori sunt în general potrivite băilor de dimensiuni mici, deoarece dau senzaţia de lărgire a spaţiului.
În privinţa modelului, dacă îţi doreşti o baie modernă, atunci alege o gresie şi o faianţă cu aspect lucios sau cu inserţii de ultimă modă, cum ar fi lemn, piele sau sticlă.
ATENŢIE! Gresia trebuie să aibă doar un aspect lucios, nu şi textură. Ea trebuie să fie antiaderentă, pentru a nu aluneca cu uşurinţă, mai ales când este udă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter