Călătorii: Nu poţi să ratezi o călătorie în Provence

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Vineri, 11 iunie 2021, 10:17

Câmpuri pline cu lavandă care se întind cât vezi ochii… Tufe înflorite de leandru, trandafiri şi mosc…
Un pahar de pastis înaintea unui prânz specific provensal … Regiunea din sudul Franţei aminteşte de secolele trecute
Nu mai e secret faptul că Cezanne, Van Gogh, Chagall au fost fermecaţi de peisajele provensale, dovadă în acest sens fiind o mulţime de tablouri reprezentând viaţa idilică din Provence. Marsilia, Lyon, Avignon, Montpellier şi Grasse sunt doar câteva dintre cele mai mari oraşe ale provinciei franceze.

2 oraşe, 2 poveşti

Marsilia are ieşire la Marea Mediterană şi este cel de-al oraş ca mărime din Franţa. Este destinaţia ideală dacă iubeşti arhitectura veche şi mâncarea pescărească. În Portul Vechi are loc, în fiecare dimineaţă, Piaţa Peştelui. Mai apoi, urcă dealul bisericii sfântului care are grijă de marinari, Notre-Dame de la Garde. Te vei delecta cu o imagine panoramică a oraşului. Să trecem acum la cel de-al doilea oraş de renume din această zonă: Grasse – considerat capitala mondială a parfumurilor, încă din secolul al XVII-lea. În fiecare an în jur de 2 milioane de turişti sosesc aici pentru a vizita muzeul, fabricile şi magazinele de parfumuri. Trei producători renumiţi – Fragonard, Galimard şi Molinard – prezintă turiştilor metodele prin care se obţine un parfum. Pe gratis! Dacă vrei să descoperi oraşul, trebuie să porneşti din Place des Aires, cu multe arcate şi fântâna lui Ludovic al XV-lea. Vei descoperi turnul pătrat Saracen, căsuţe în stil medieval, cazinoul Belle Epoque, folosit, în prezent, ca sală de conferinţe.

Despre pastis

În 1932, după ce a fost interzisă producerea de absint,  producătorii francezi de băuturi alcoolice au improvizat o altă băutură pe bază de anason care să fie legală. Pastisul este aperitiv foarte popular în Provence.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter