Călătorii: Iaşi, istorie vie care merită urmărită

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Miercuri, 26 mai 2021, 16:12

Dacă vrei să cunoşti mai bine istoria Moldovei, dar şi să descoperi adevărate monumente arhitecturale de mare valoare, atunci vizitează Iaşul.
Iaşul, capitala Moldovei, este considerat unul dintre cele mai vechi şi mai importante oraşe ale ţării. O aşezare plină de istorie şi tradiţie, acesta poate fi comparat cu un „oraş-muzeu”, datorită numeroaselor mănăstiri, muzee şi case memoriale cu care se mândreşte.

Obiective importante de văzut

Ca să poţi surprinde cât mai bine atmosfera oraşului, e bine să vizitezi Iaşul la pas. Aşadar, porneşte călătoria prin istoria Moldovei din Piaţa Unirii. De aici, te poţi îndrepta înspre Palatul Culturii. Monumentul, ridicat pe ruinele vechii curţi domneşti, a fost inaugurat în 1926, de către Ferdinand de Hohenzollern. Următorul obiectiv important pe care trebuie să-l admiri este Teatrul Naţional. Clădirea teatrului este considerată a fi cel mai vechi şi mai frumos lăcaş din ţară. Numai aici vei putea admira adevărate opere de artă precum „Cortina”, pictată în 1896 de meşterul vienez M. Lenz, sau „Cortina de fier”, pictată de Al. Goltz. Şi dacă tot eşti în zonă, fă o scurtă oprire şi la Mitropolia Moldovei. După cum probabil ştii, în anul 1889, au fost aduse aici moaştele Sfintei Paraschieva.
Ai nevoie de o pauză? Atunci e momentul să te relaxezi în celebrul Parc Copou. Aici poţi poposi sub teiul lui Eminescu, poţi admira statuia poetului, dar şi bustul bunului său prieten, Ion Creangă, sau cel mai vechi monument din România: Obeliscul cu lei. Călătoria ta poate continua cu vizite la Casa Mitropolitului Dosoftei, Bojdeuca lui Creangă, Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi, dar şi la Grădina Botanică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter