Călătorii: Munţii Măcinului

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Marți, 12 aprilie 2022, 13:25

E locul preferat al broscuţelor Herman şi al oamenilor care le iubesc. Dacă întâlneşti una în calea ta, să nu o tulburi, pentru că, dacă o faci, vei tulbura, totodată, şi ceva din farmecul ţinutului
O sinteză miniaturală a două continente – Europa şi Asia – condimentată cu figuri pitoreşti (oieri arhaici), trasee turistice cu denumiri sugestive şi vietăţi exotice (simpaticele broscuţe Herman ori sutele de specii de fluturi). Sunt cei mai vechi munţi din România, iar natura a făcut aici adevărate magii: Pădurea de fag dobrogean este unul dintre habitatele unice în lume. Frumuseţea lor este potenţată de ingenioasa lucrătură a timpului asupra stâncăriilor, dar şi de biodiversitatea specifică acestei regiuni.

Trasee după gusturi

Dacă vei avea nevoie de un ghid pentru o mai bună cunoaştere a zonei, echipa Parcului Naţional Munţii Măcinului îţi va fi de mare ajutor (tel.: 0240 517 718 sau 0240 571 012). O dată ajunsă aici, vei avea de ales între şase trasee turistice marcate, un traseu tematic, un traseu ecvestru şi un traseu pentru cicloturism.
Călătorii: Cisnădioara, o aşezare cu ureche muzicală

Culori locale

Răsfirate pe dealuri, în depresiuni sau pe văile râurilor, căsuţele dobrogenilor sunt o explozie de culoare: albastru şi verde, dulce contrastate de alb. Lutul, stuful şi lemnul sunt materiile prime folosite în construirea lor şi definesc, în egală măsură, linia stilului arhitectural, simplu şi arhaic.

Repere pentru drumeţii la pas

Culmea Pricopanului (marcaj bandă albastră), Ţuţuiatu (marcaj triunghi albastru), Dealul cu drum (marcaj triunghi roşu), Cozluk (marcaj punct roşu), Valea Vinului (marcaj bandă galbenă) şi Crapcea (marcaj bandă roşie) sunt posibilităţile din care ai de ales în condiţiile în care vrei să iei la picior calea munţilor. În cazul în care intenţionezi să campezi, vei găsi, pe fiecare traseu turistic, zone special amenajate, dotate cu tot ce ai nevoie: vetre de foc, măsuţe şi bănci din lemn, toalete ecologice şi pubele pentru deşeuri.

  • Dacă ești în zonă, nu rata Lacul Iacobdeal, unic datorită sclipirii salei de smarald
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter