Câinele adoptat din Coreea i-a purtat noroc unei patinatoare vegane. A câștigat două medalii olimpice!

De Laura Davidescu, pe
Meagan Duhamel este o patinatoare canadiană vegană, mare iubitoare de animale. Anul trecut, Meagan a adoptat un cățeluș dintr-o crescătorie din Coreea de Sud, care altfel ar fi fost sacrificat pentru aprovizionarea restaurantelor care servesc carne de câine. Anul acesta, Meagan a câștigat nu una, ci două medalii la Olimpiada de Iarnă 2018 de la PyeongChang și va adopta încă un cățeluș.

Consumul de carne de câine este considerat un lucru absolut normal în Coreea, la fel ca și consumul de porc sau de vită în țările europene. În ciuda faptului că guvernul coreean a cerut restaurantelor apropiate de bazele sportive din PyeongChang, locul de desfășurare al Jocurilor Olimpice de iarnă, să excludă felurile cu carne de câine din meniuri pentru a evita publicitatea negativă, multe dintre ele au reintrodus felurile cu carne de câine, spunând că altfel își pierd clientela.

Povestea lui Moo-tae, câinele salvat de Meagan Duhamel

Chiar în urmă cu un an, pe când Meagan se afla la PyeongChang la competițiile pregătitoare pentru olimpiadă, ea și soțul ei, antrenorul de patinaj Brono Marcotte, au decis să adopte o corcitură de teckel în vârstă de aproximativ doi ani dintr-una din crescătoriile coreene.

Meagan a aflat de soarta tristă a câinilor din Coreea prin intermediul Humane Society International, iar adopția simpaticului Moo-tae a fost organizată prin grupul de acțiune Free Korean Dogs, astfel că norocosul patruped a putut să-i însoțească pe canadieni la întoarcerea acasă după concursurile de la PyeongChang 2017.


Moo-tae s-a adaptat de minune în Canada și este inseparabil de frățiorul lui, un beagle de patru ani, pe nume Theo, și el salvat dintr-un adăpost. Familia mai numără și un membru felin, o pisică salvată, pe nume Zara. Toți cinci locuiesc în apartamentul din Toronto.

La rândul lor, părinții lui Meagan au adoptat și ei un alt cățeluș câteva luni mai târziu. Iar acum, după ce a devenit medaliată cu aur și cu bronz la JO 2018, Meagan a anunțat deja că va mai salva un câine. De data aceasta, câinele nu va mai locui cu cuplul de sportivi, întrucât, spune ea, are un apartament mic și nu are cum să mai găzduiască un nou membru canin.

Sursa foto: Free Korean Dogs, Instagram

S-ar putea să te intereseze și:

Ce mascotă are Olimpiada de iarnă 2018

O să te simți vinovat fiindcă ai râs de ei. 15 poze cu cei mai prostuți câini

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter