Bustul împăratului roman Marc Aureliu a fost descoperit în Egipt

De Oana Savin, pe
Un altar antic și un bust ce îl reprezintă pe împăratul roman Marc Aureliu au fost descoperite de arheolgi în sudul Egiptului.

Bustul împăratului roman Marc Aureliu a fost descoperit în templul din Kom Ombo din oraşul Aswan, în partea de sud a Egiptului, relatează Xinhua.

Potrivit șefului Departamentului pentru Antichități Egiptene, Ayman Ashmawy, statuia este ”unică” deoarece reprezentările sculptate ale acestui împărat sunt rare în Egipt.

Citește și: Monumente excentrice și situri arheologice, în ”orașul recordurilor”

De asemenea, altarul zeului Osiris-Ptah Neb, datând din perioada celei de-a 25-a dinastii, a fost găsit în complexul de temple din Karnak, aflat în oraşul Luxor.

Acest altar este amplasat în partea sudică a templului lui Amun-Re, în vreme ce anterior au mai fost găsite altare doar în estul şi nordul templului, în concordanţă cu credinţele egiptene.

Citește și: Situri arheologice impresionante în Tunisia: Bulla Regia

Printre celelalte artefacte descoperite se numără o colecţie de ceramică, partea inferioară a unei statui în poziţie şezândă şi un fragment dintr-un panou din piatră înfăţişând o masă pentru ofrande pe care sunt înfăţişate un berbec şi o gâscă.

Acestea erau simbolurile zeului antic Amun, potrivit lui Essam Nagy, conducătorul echipei de cercetare din zonă.

Aceste artefacte sunt cele mai recente din seria de descoperiri anunţată în Egipt în ultimele luni.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter