„Bohemian Rhapsody”, cel mai difuzat cântec din secolul XX pe platformele de streaming

De Oana Savin, pe
Piesa „Bohemian Rhapsody” a devenit cel mai difuzat single din secolul XX pe platformele de streaming, în condițiile în care producătorii cântecului s-au temut că nu va avea nicio șansă deoarece piesa are o durată de șapte minute, include fragmente de operă și versuri despre Galileo și Scaramouche.

Single-ul din 1975 al trupei Queen și videoclipul acestuia au depășit pragul de 1.6 miliarde de difuzări în streaming pe plan mondial, au anunțat reprezentanții Universal Music Group, citați de Variety.

Potrivit acestora, cântecul trupei Queen a depășit alte două single-uri celebre, „Smells Like Teen Spirit” al trupei Nirvana și „Sweet Child O’Mine” de la Guns N’ Roses, devenind astfel cea mai difuată piesă rock clasică din toate timpurile în streaming.

Filmul „Bohemian Rhapsody”, lansat anul acesta, a devenit, la doar cinci săptămâni de la lansare, cel mai profitabil musical biografic din toate timpurile, obținând încasări globale de aproape 600 milioane dolari.

Săptămâna trecută, Rami Malek, care îl interpretează pe regretatul Freddie Mercury, a fost nominalizat la Globul de Aur.

Reprezentanții Universal au afirmat că au promovat acest single pe cele mai importante platforme de streaming în ultimele săptămâni.

Pentru întocmirea clasamentului, experții muzicali au analizat datele transmise de toate serviciile de streaming înregistrate oficial în întreaga lume.

„Bohemian Rhapsody” a fost lansat pe 31 octombrie 1975 și a devenit numărul 1 în topurile din Marea Britanie timp de nouă săptămâni.

Piesa a fost interpretată de mai mulți artiști mari de-a lungul anilor, precum Pink, Kanye West, Robbie Williams, Montserrat Caballe, Elton John și Axl Rose.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter