Bijuterii: Cum îngrijeşti corect perlele?

De Lumea Femeilor, pe

Rare, pure, preţioase. Organisme vii. Multe culturi le asociază cu viaţa. Perlele merită o atenţie specială
Fie că e moştenire de familie sau un cadou-surpriză de la o persoană dragă, un colier de perle necesită o îngrijire specială. Evident, dacă ai garan-  ţia că sunt perle veritabile.
Cum probezi? În afară de certificatul de autenticitate, există câteva trucuri pe care le poţi încerca şi tu: perlele veritabile sunt grele şi reci faţă de cele false; în plus, dacă freci două perle adevărate, vei simţi un soi de asprime, asemănătoare nisipului. Dacă, dimpotrivă, perlele sunt false, senzaţia e una de alunecare perfectă.

Pentru o viaţă lungă…

… preferabil este să le păstrezi în cutia lor originală, astfel încât să nu intre în contact cu alte bijuterii.
Dacă vrei să le cureţi, evită materialele abrazive şi foloseşte un colţ de piele de căprioară sau o cârpă moale, din bumbac. Verfică din timp în timp starea lor, permiţându-le, astfel, şi contactul cu aerul. Nu te parfuma niciodată după ce ai pus colierul de perle la gât, ci întotdeauna înainte.

DIN LUMEA PERLELOR

Datorită calităţilor tonifiante şi afrodiziace, praful de perlă este deseori folosit în terapiile hinduse. La greci, această piatră semipreţioasă era asociată cu iubirea şi căsătoria, iar în vremuri străvechi, europenii o foloseau la tratarea melancoliei, a epilepsiei şi a demenţei. (Sursă: “Dicţionar de simboluri”, Jean Chevalier, Alain Gheerbrant, Editura Artemis).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter