Cu bicicleta în călătorie. Sfaturi şi secrete

De Lumea Femeilor, pe

Traseul, participanţii la trafic şi tipul de bicicletă (una cu frâne funcţionale) sunt repere importante în călătoria pe două roţi. Scurtă sau lungă, ea are câteva reguli stricte. Iată-le aici

Drepturi şi obligaţii

Pistele pentru biciclişti sunt din ce în ce mai vizibile pe trotuare. Însă nu suficient. Prin urmare, tot printre maşini va trebui să-ţi faci loc. De aceea, e bine să ai în vedere câteva sfaturi practice pentru a „convieţui” cât mai bine alături de mijloacele de transport motorizate.

Ghidul biciclistului

► Principalele pericole de pe şosele sunt şoferii neatenţi. Chiar dacă ştii că ai prioritate, nu te angaja în depăşire sau în schimbarea direcţiei până nu eşti convinsă că şoferul a înţeles intenţia ta.
► Dacă în dreapta ta sunt parcate maşini, circulă cu viteză redusă pentru a putea frâna la timp în cazul în care un şofer neatent deschide portiera.
► În cazul în care eşti în spatele unui autobuz sau al unei maşini, păstrează o distanţă considerabilă, pentru a putea frâna din timp atunci când cel din faţă reduce brusc viteza.
► Nu te lăsa derutată de claxoane şi nu trage brusc de ghidon; agitaţia din trafic generează, de multe ori, manifestări necontrolate, antrenând claxoane inutile.
► dacă te afli pe şosele cu trafic auto trebuie să ai în permanenţă una din mâini pe ghidon; evită întrecerile şi mersul în paralel.

Ce nu trebuie să-ţi lipsească

► casca de protecţie, lanţul antifurt (când legi bicicleta ai grijă să fie prinsă bine de un element greu de dezasamblat, iar lanţul să fie trecut şi în jurul cadrului)
► pe timp de ploaie, să ai aripi de protecţie, iar noaptea, echipament de semnalizare (vesta reflectorizantă, ochiul de pisică sau chiar un stop cu lumină intermitentă)
► sistemul de avertizare sonoră (nu te baza doar pe reacţia pe care o aştepţi de la cel avertizat!)
► acele de siguranţă: te scot din impas atunci când pantalonii se agaţă în mod repetat în cuiul de la pedală!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter