Bărbaţi la cratiţă: De ce sunt aşa sexy bărbaţii care gătesc

De Diana Zagrean, pe

De la Jamie Oliver până la Master Chef, femeile din România au arătat de nenumărate ori că se dau în vânt după bărbaţii care gătesc. De ce sunt ei sexy şi ce ne place aşa de mult când bărbaţii trec la cratiţă, în continuare.
Nu mai trebuie să gătim noi
Poate sună cumva greşit, dar femeile, mai ales în societatea noastră mai tradiţională, sunt de obicei văzute ca foste casnice emancipate. Faptul că unii bărbaţi sunt destul de atenţi cu noi încât să gătească ei demonstrează că mentalitatea s-a mai schimbat. Şi dacă iubitul sau soţul tău face asta, e clar că te apreciază pentru cine eşti şi nu gândeşte niciodată că rolul tău este la cratiţă. În plus, dacă găteşte el, ai şi tu un pic de timp să faci un duş după serviciu, să te joci cu copilul sau să te relaxezi pe canapea, în faţa televizorului.
Transpiră
Orice ar spune oricine, imaginea unui bărbat concetrat pe ce face, care transpiră din greu pentru a pune..la propriu..mâncare pe masa familiei este sexy. Faptul că un bărbat depune efort pentru a te hrăni ,sau pentru ca tu să ai mai mult timp liber, sau pur şi simplu ca să te impresioneze este demn de notat. Bineînţeles că e sexy, chiar dacă nu se pricepe foarte bine. Simplul fapt că încearcă să facă ceva pentru tine e de apreciat. Să nu mai vorbim de situaţia în care tipul chiar ştie ce face în bucătărie.
Bărbaţi la cratiţă: De ce sunt aşa sexy bărbaţii care gătesc
Ne apreciază mai mult
Dacă un bărbat găteşte pentru noi înseamnă automat că ştie ce facem noi de generaţii întregi şi ne înţelege punctul de vedere. Normal că ni se pare sexy, pentru că el chiar se pune în locul nostru şi relaţionează cu noi la un alt nivel. Degeaba spune un bărbat că femeia trebuie să gătească pentru că o facem de secole şi ne pricepem mai bine. Majoritatea bucătarilor şefi din lume sunt bărbaţi, deci..
Bărbaţi la cratiţă: De ce sunt aşa sexy bărbaţii care gătesc
Independenţă egal putere
Orice femeie se teme ca bărbatul drăguţ pe care tocmai l-a întâlnit să nu fie „băiatul mamei”. Teama nu este pe deplin nejustificată. Poveştile cu soacre îngrozitoare se găsesc la tot pasul şi nimeni nu vrea un bărbat care nu se poate decide în viaţă fără ajutor. Ei bine, când un bărbat găteşte, el îşi demonstrează mai mult decât calităţile şi priceperea. El îşi demonstrează şi independenţa. Dacă poate repara un motor, poate face focul în sălbăticie şi schimba becuri prin casă, eu cred că e logic să ştie şi să gătească.
Bărbaţi la cratiţă: De ce sunt aşa sexy bărbaţii care gătesc
Când un bărbat găteşte pentru tine, te simţi specială
Trebuie să recunoaştem că un bărbat care găteşte este sexy şi pentru că te face să te simţi specială. Având în vedere că tradiţia la noi spune clar că femeia are grijă de casă şi copii, iar bărbatul pune pâinea pe masă, excepţia este mereu binevenită. Dacă găteşte pentru tine, e evident că te place şi te respectă, ceea ce îţi dă tot dreptul din lume să te simţi specială.
Bărbaţi la cratiţă: De ce sunt aşa sexy bărbaţii care gătesc
Te invidiază prietenele
Da, fetelor, trebuie să recunoaştem şi asta: femeile sunt, în general, invidioase şi un bărbat care găteşte este un bun motiv de laudă. Din nou, o mare parte din vină o are societatea, a cărei istorie ne-a învăţat că femeia are un rol şi bărbatul altul. Să poţi spune, chiar şi azi, în plină eră modernă, că bărbatul tău găteşte este un motiv de mândrie şi nu o simplă normalitate. Da, lupta dintre sexe a fost câştigată mai demult, dar astfel de dovezi de iubire ne fac bine oricând. Mai ales dacă poţi spune la toată lumea despre talentul lui ascuns.
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter