10 aplicaţii pentru iPhone utile în călătorii

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ca să te bucuri de o vacanţă fără griji nu trebuie să o organizezi cu mult timp înainte. Telefonul tău este suficient dacă ştii ce aplicaţii iPhone să iei cu tine.
Iată cele mai utile aplicaţii pentru iPhone care te vor ajuta să profiţi la maxim de timpul tău liber, folosind doar telefonul la întreaga lui capacitate..

Benzină ieftină

„Cheap Gas” te ajută să economiseşti bugetul de vacanţă atunci când călătoreşti cu maşina. Aplicaţia îţi reperează cele mai ieftine benzinării din zonă unde poţi alimenta.

Aplicaţia este gratuită.

Hoteluri în apropiere

Dacă te prinde noaptea pe drum şi nu ţi-ai făcut rezervare la vreun hotel, aplicaţia „Hotels near me” îţi recomandă cele mai apropiate, ieftine şi apreciate hoteluri unde să înnoptezi, dintr-o bază de date de 73 de mii de hoteluri din 70 de ţări din lume.

Poţi căuta hotelul după nume sau în funcţie de regiunea în care te afli.

Lingolook Flashcards

„Esto tiene chile?” sau „speak slowly” sunt câteva dintre sutele de fraze şi propoziţii necesare pe care le conţine Lingolook pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu limbile străine.

Lingolook Flashcards este o aplicaţie colorată în flash care te va ajuta să conversezi în spaniolă, italiană şi franceză şi mai ales cum să pronunţi corect în chineză sau japoneză. Preţ: 4.99 dolari

Viber

Iată o aplicaţie ce nu trebuie să lipsească din iPhone-ul tău. Aplicaţie software îţi permite convorbiri gratuite prin WiFi sau 3G în toată lumea. Ca să poţi vorbi cu mama, trebuie însă ca şi ea să folosească această aplicaţie.

GeoQuiz

Dacă ţi-ai uitat revista de călătorii, GeoQuiz este o adevărată enciclopedie care îţi va testa cunoştiinţele generale. Te învaţă o mulţime de lucruri despre iguana verde, cutremure sau despre ţările în care călătoreşti.

Cu GeoQuiz, drumul va fi mai scurt şi mai puţin plictisitor.

Where

Întrebarea oricărui turist îşi găseşte răspunsul în aplicaţia „Where”, precum şi multe altele extrem de utile. Aplicaţia îţi găseşte absolut orice Starbucks, staţie de benzină, hotel sau plajă, fără să mai ocoleşti de trei ori oraşul, după indicatoare.
Aplicaţia este gratuită.

Kindle

Dacă nu vrei să îţi încarci bagajul cu cărţi şi nu ai un e-reader, Amazon îţi pune la dispoziţie o bibliotecă întreagă. De la cărţi digitale, reviste şi până la cele mai noi ştiri pe agenţiile de presă, toate îţi sunt accesibile cu o aplicaţie gratuită.

„Sit or Squat”

Mai mult decât necesară, aplicaţia se va dovedi vitală oricui, indiferent de împrejurări, pentru că Sit or Squat îţi face aşteptarea mai uşoară până la prima toaletă de pe traseu sau din oraş. „Sit or Squat” este gratuită.

WorldMate Gold

Şi WorldMate Gold este un prieten de drum excelent. Permite utilizatorului să organizeze itinerarii, inclusiv informaţii cu privire la zboruri, rezervări la hotel, închirieri de maşini, cursuri de schimb, acces rapid la hărţi. Aplicaţia este gratuită în versiunea lite.

Vezi ce alte aplicaţii iPhone îţi pot fi utile.

Foto:Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter