Foto: cum arăta adolescenta de 31 de kilograme

De Erika Chivu, pe

Povestea lui Alison începe la numai 15 ani, când a aflat ce înseamnă anorexia. De atunci a fost internată în spital de 15 ori şi chiar dacă…

… acum a început să îşi revină, ea spune că nu va mai putea niciodată să ia o masă normală pentru că boala i-a afectat sistemul digestiv.

18 ani de anorexie

Pe măsură ce anorexia şi bulimia devin probleme tot mai vizibile, cele care suferă de aceste boli încep să-şi ia inima în dinţi şi să povestească ce înseamnă pentru ele anorexia.

Una din aceste fete curajoase este Alison Walker, care de 18 ani se luptă cu tulburările de alimentaţie.

Conform Daily Mail, Alison a reuşit de curând să învingă boala, însă corpul ei nu şi-a revenit şi probabil că nu va mai fi niciodată ca înainte. Acum poate mânca doar câte puţin pentru că majoritatea alimentelor îi provoacă vărsături, chiar dacă mesele sunt foarte mici. După 18 ani de înfometare, tânăra visează să mănânce o prăjitură sau sa ia masa cu prietenii, însă asemenea lucruri normale pentru noi sunt imposibile pentru ea.
 
Foto: cum arăta adolescenta de 31 de kilograme

Nu a ieşit niciodată cu prietenii

Alison a devenit anorexică pe când era încă un copil, iar boala a afectat-o pe toate planurile. Acum ajunsă la 33 de ani îşi dă seama că nu a avut niciodată un prieten, nu a făcut niciodată dragoste, nu a băut niciodată alcool şi nici nu a ieşit cu prietenii la masă sau la un suc.

Totul a început la 15 ani, când Alison a fost într-o excursie cu clasa. Într-una din zile a renuţat la o porţie de cartofi prăjiţi pentru că prietenii au râs de ea, spunându-i că e grasă, deşi avea o greutate normală pentru acea vârstă. Aşa şi-a dat seama că dacă renunţă la mâncare poate slăbi foarte repede, iar într-un an ajunsese doar o umbră a fetei sportive şi sănătoase care era înainte.

31 de kilograme

 
La 16 ani a fost internată pentru prima dată într-o clinică unde primea 3500 de calorii pe zi ca să revină la o greutate normală. După externare, întoarsă la şcoală, i s-a părut că este grasă şi a revenit la vechile obiceiuri. A avut perioade în care nu cântărea mai mult de 31 de kilograme.
 
Foto: cum arăta adolescenta de 31 de kilograme
 
Au urmat încă 14 spitalizări, dar în ciuda bolii, tânăra a reuşit să facă faţă cu brio examenelor şi a intrat la o universitate bună. În februarie anul trecut, Alison a fost internată pentru ultima oară, iar medicii i-au introdus în stomac un tub prin care era hrănită cu o substanţă nutritivă lichidă. Timp de 10 ore pe zi, o maşinărie complicată îi introducea substanţa respectivă în stomac, puţin câte puţin.
 
Din fericire, tratamentul a ajutat-o să ajungă la o greutate normală. În mod ironic, Alison îşi doreşte acum să mănânce alimentele pe care le-a evitat timp de 18 ani, însă organismul ei nu îi mai permite.
 
Vezi şi alte imagini cu femei care suferă de anorexie!
 
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter