Gemene anorexice, despre lupta lor cu boala

De Erika Chivu, pe

Două gemene anorexice, acum în vârstă de 33 de ani, nu au mai mâncat normal de la 11 ani. Ele povestesc despre lupta lor cu anorexia şi efectele acestei boli.

31 de kilograme la 1,65 m

Maria şi Katy Campbell au avut o copilărie fericită şi s-au înţeles bine cu ambii părinţi. Asta până la vârsta de 11 ani când şi-au auzit tatăl spunându-i mamei: „Fetele noastre devin femei. Au şolduri”.

Cum tocmai se mutaseră la o şcoală nouă, unde nu se integrau în grupul fetelor, gemenele şi-au zis că vinovate sunt şoldurile prea late, mai ales că la aceeaşi şcoală au întâlnit o altă pereche de gemene, mai slabe şi mai admirate de restul colegilor. Maria şi Katy au considerat că toate problemele lor se vor rezolva dacă vor fi slabe, iar pentru asta trebuia să renunţe la mâncare.  

Aşa se face că astăzi, la 33 de ani, cele două au trupuri de copii: nu au avut niciodată menstruaţie, iar la 1,65 metri cântăresc 38, respectiv 31 de kilograme.
Anorexia le-a stricat întreaga viaţă, astfel că Maria şi Katy habar nu au ce înseamnă să fii un adult sănătos, deşi ambele sunt medici. „Nu mai pot să merg. Mă doare spatele, inima nu îmi bate normal, am osteoporoză, dureri gastrice cronice şi pancreatită. Iau tot timpul diuretice pentru că rinichii mei nu funcţionează” se destăinuie Katy pentru Daily Mail.

„Am pierdut tot din cauza anorexiei”

Gemene anorexice, despre lupta lor cu boalaDe ce nu renunţă atunci la regimul drastic pe care şi l-au impus singure? Pentru că aceasta este anorexia. „Este ca şi cum aş avea o greutate legată de picior pe care o port mereu cu mine. Atât de tare mă îngrijorează ce mănânc, câte calorii ard, cât cântăresc azi şi cât o să cântăresc mâine. Este o obsesie” explică Maria, care completează. „Am pierdut tot din cauza bolii. Mi-am pierdut viaţa, casa, părul, locul de muncă, totul… şi m-am săturat.”

Când au auzit pentru prima dată despre anorexie gemenele au fost fascinate de această boală şi şi-au dorit să devină mereu tot mai slabe. Maria a început să ţină un jurnal alimentar în care nota tot ce mâncau şi câtă mişcare făceau.
„Am început să sărim peste micul dejun şi să facem multe exerciţii – 50 de lungimi de piscină dimineaţa şi gimnastică după şcoală.” Totuşi, niciodată nu se simţeau slăbite. Slăbeau atât de repede, încât stresul produs organismului menţinea producţia de adrenalină la un nivel mare, iar asta le făcea să se simtă puternice şi să-şi continue regimul de viaţă drastic.

„Aveam un regim propriu – ne înfometam şase zile la rând, mâncând doar 400 de calorii pe zi, iar în a şaptea zi mâncam tot ce prindeam, inclusiv paste, pâine, prăjituri, biscuiţi”, au povestit cele două surori.

Părinţii habar nu aveau de dieta lor fiindcă obişnuiau să ascundă mâncarea, iar când adulţii nu erau atenţi o aruncau la gunoi.

„Când mâncam, simţeam că îmi trădez sora”

Maria şi Katy formau o echipă unită când era vorba să-i păcălească pe cei din jur, însă între ele exista o competiţie acerbă. Când părinţii şi-au dat seama ce se întâmplă cu ele, au fost internate în spitale diferite pentru că fiecare era o influenţă proastă pentru cealaltă. A fost prima oară când gemenele s-au despărţit.

„Eram hrănită artificial, prin tuburi, primind câte 3000 de calorii pe zi. De parca asta nu era de ajuns, a trebuit să stăm despărţite. Fiindcă mâncam ce îmi dădeau, simţeam că îmi trădez sora”, destainuie Katy.

La 33 de ani, n-au avut niciodată un iubit

Cât despre relaţiile cu sexul opus… niciuna din surori nu a avut vreodată un iubit, lucru care le întristează. „Aş vrea să am un copil, dar nu ştiu dacă este posibil. Unii medicii spun că va fi posibil dacă o să am o dietă sănătoasă; alţii spun că voi fi infertilă pentru totdeauna”, spune Katy cu tristeţe.

Iar sora ei o completează: „Îmi doresc un soţ, îmi doresc oase sănătoase şi păr – şi nu e prea târziu. Cunosc oameni care din cauza anorexiei, încă sunt bolnavi şi la 50 de ani. M-am hotărât că nu va fi şi cazul meu. Sunt 100% pregătită să fac o schimbare de data asta.”

Surorile Campbel urmează să se interneze din nou într-o clinică pentru tulburări de nutriţie şi toată lumea speră că de această dată tratamentul va fi eficient.

Citeşte mai multe despre anorexie şi vezi poze cu femei anorexice!

Foto: www.whatsonxiamen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter