Animale: Ce-şi doresc pisicile

De Lumea Femeilor, pe

Nu-ţi cer să le duci în parc, să se joace cu alte pisici. Nici să le faci baie regulat (ba chiar detestă chestia asta!). Au un minimum de pretenţii. Dar ţin de ele cu dinţii.
SĂ FACĂ ALPINISM DE PERFORMANŢĂ
Ia în calcul, când decizi să-ţi iei o pisică, şi pasiunea ei pentru înălţimi: cum nu-i poţi oferi un copac de 3 metri în living, ia-i sisal şi jucării speciale, pe care să le smotocească. Aşa îţi salvezi câte ceva din tapi-ţerie, perdele şi covoare. 

SĂ APLICE SFATURILE “NUTRIŢIONISTULUI”
Nu prea ai nici timpul, nici răbdarea să testezi capriciile culinare ale miorlăitei. Iar oferindu-i “testere” din mâncarea gătită pentru tine şi familia ta bipedă, afectezi sănătatea membrului patruped al clanului. Mergi pe mâna “nutriţionistului pisicilor” – medicul ve-terinar sau farmacistul de la pet shop. Ei îţi recomandă tipul ideal de hrană industrializată pentru mofturoasa ta.   

SĂ SE FRECE DE PICIOARELE TALE
… şi să toarcă. Nu ca să-ţi umple de păr alb pantalonii cei negri, ci ca să se simtă ocrotite. Nu ca să le mângâi, ci ca să se calmeze. Cercetătorii au stabilit că pisoii încep să toarcă între a doua şi a zecea zi de viaţă, în timp ce stau lipiţi de mama lor şi sug. Mama le răspunde cu acelaşi sunet, ca să-i facă să se simtă în siguranţă. Torsul, aşadar, la fel ca şi “frecatul” de picioarele tale (sau de o mobilă) sunt tactici prin care pisica îşi induce starea de bine. Şi “recunoaşte” că este dependentă de tine.

SĂ NU LE DERANJEZI CÂND DORM
Adică circa… 16 ore din 24. Cu cât se simt mai în siguranţă, cu atât îşi dedică mai mult timp somnului… de frumuseţe. De aceea se culcuşesc în unghere retrase ori pe o etajeră – ca să fie departe de “traficul intens” din casă. Învaţă-ţi copiii să respecte programul de odihnă al pisei şi, mai ales, să nu o trezească brutal: spaima şi instinctul de apărare o vor face să reacţioneze agresiv!

SĂ-ŞI FACĂ SINGURE TOALETA
Şi nu oricum, ci după un ritual sfânt: întâi îşi ling lăbuţele; apoi şi le trec peste ochi şi urechi; după care se ling meticulos pe laterale şi pe spate, netezindu-şi cojocul şi cu limba, şi cu dinţii. Să le mai chinuieşti făcându-i baie? Doar în cazuri extreme: când au răsturnat peste ele o cană cu ulei sau cu altă grăsime, de exemplu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter