Bono și Pharell Williams dedică un album muzical unei pisici moarte

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 18 octombrie 2018, 10:22
Mai multe staruri pop, printre care se numără Bono, Pharell Williams, Jarvis Cocker și Michael Stipe, au acceptat să apară pe un album muzical dedicat unei pisici moarte de către artista franceză Sophie Calle.

Calle îi dedică acest album pisicii sale, Souris Calleis (șoarece în limba franceză). Albumul conține 37 de piese despre felina decedată, notează Rolling Stone.

Materialul discografic conceptual a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute în timpul unui show al artistei franceze susținut la Galerie Perrotin din Paris, fiind disponibil și pe servicii de streaming.

Când spui că ești tristă din cauza unei pisici pare puțin obscen pentru unii. Nu poți spune asta. Adică, dacă spun cuiva că mama sau tata a murit, mi se spune: Oh, sărăcuța, și-a pierdut mama/tatăl, dar  dacă spui cuiva așa ceva despre pisica ta, pari ridicol”, a explicat Sophie conceptul.

„Pentru mine a fost mult mai dificil deoarece eu am trăit cu pisica mea, nu cu părinții mei”, a completat Calle.

La acest proiect au colaborat mai mulți artiști precum Bono, Pharell Williams, Michael Stipe, Laurie Anderson și Jarvis Cocker.

Calle, în vârstă de 65 de ani, este scriitoare, fotografă şi artist conceptual. Lucrările sale au fost expuse în instituţii prestigioase, precum Centre Georges Pompidou din Paris, Hermitage din Sankt Petersburg, Rusia, Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, Belgia. A reprezentat Franţa la Bienala de la Veneţia din 2007.

Citește și: Gafă amuzantă de protocol! Ambasada SUA din Australia a trimis un e-mail oficial cu „o invitație la o petrecere în pijamale”

Citește și: A publicat o fotografie cu noul ei tatuaj pe rețelele de socializare și toți fanii au râs de ea

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter