Ada Colau, primarul care își petrece nopțile pe stradă și își recunoaște deschis bisexualitatea

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 februarie 2019, 16:27
Ada Colau, prima femeie primar din istoria Barcelonei, este unul din cei mai iubiți oameni politici ai Spaniei. Din 2015, când a devenit primar, i-a uimit pe locuitori cu declarațiile și faptele ei nemaiîntâlnite în lumea politică.

Înainte de a fi primar, Ada Colau a devenit cunoscută în Spania după ce i-a adresat o replică neașteptată unui reprezentant al băncilor spaniole. ”Acest om este un criminal”, a spus ea în 2013. Ca urmare a crizei din 2008 – 2009, o mulțime de spanioli și-au pierdut casele, nemaiputând să-și plătească ratele la bănci. Ada Colau a înființat Platforma Cetățenilor Afectați de Ipotecă și a luptat, astfel, pentru drepturile celor care erau în pericol de a-și pierde casele.

În această calitate, a apărut în fața Parlamentului, iar cuvintele adresate bancherului au devenit virale în perioada respectivă.

În 2914, Ada Colau a înființat Barcelona in Comu, o platformă civică înscrisă, apoi, la alegerile locale din 2015. Succesul ei a fost răsunator, devenind prima femeie primar la cârma Barcelonei.

De atunci, popularitatea Adei a crescut și mai mult, spaniolii fiind cuceriți de gesturile ei, pe care niciun primar nu le-a mai făcut în acest oraș. Ada a petrecut mai multe nopți pe străzile din Barcelona împreună cu ONG-urile care se ocupă de persoanele fără adăpost, s-a întâlnit fără să ezite cu angajați ai municipalității aflați în grevă, s-a alaturat protestatarilor cu diferite ocazii și, mai nou, a vorbit deschis despre bisexualitatea ei.

În cadrul unei emisiuni TV, Ada Colau a povestit despre relația de lung durată pe care a avut-o cu o altă femeie, în tinerețe. După ce declarația ei a fost catalogată drept o recunoaștere a sexualității sale, primarul a spus că nu avea ce să recunoască din moment ce nu s-a ascuns niciodată.

În prezent, Ada Colau este căsătorită cu Adrià Alemany Salafranca, un alt activist pentru drepturile cetățenilor, și are doi copii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter