4 actriţe simpatice în roluri malefice

De Nicoleta Galeteanu, pe

În caz că Julia Roberts te-a păcălit cu imaginea ei candidă, în „Frumuşica” şi „Zâmbet de Monalisa”, află că actriţa este „o regină malefică perfectă”, ne asigură regizorul…
…. Tarsem Singh.
Potrivit regizorului, care lucrează la producţia filmului „Maleficent”, adaptarea basmului pentru copii „Albă ca Zăpada”, alegerea actriţei pentru rolul reginei urâcioase era evidentă, pentru că „frumuşica” este o regină malefică în esenţă, însă una care va fi plăcută de public.

Iată care au fost cele mai malefice actriţe, ale căror roluri le-au dezvăluit latura diabolică în pielea celor mai rele personaje.

Charlotte Gainsbourg – Antichrist

Dintr-o pacientă tratată de anxietate şi atacuri de panică, după ce îşi pierde fiul, Lars von Trier îşi transformă personajul feminin în diavolul însuşi.

Retraşi la o cabană în munţi, în pustiete, terapia eşuează iar răul din ea evadează, regizorul reuşind să redea nebunia şi maleficul uman în cea mai brută formă posibilă, întruchiparea umană a diavolului.

Temându-se că soţul (Willem Dafoe) o va părăsi, aceasta îl sechestrează, sub pretextul pervers al terapiei sexuale scăpate de sub control, îl leagă, ţintuindu-l cu un pripon în picior, şi nu ezită să îl lovească cu forţa dezvlănţuită a unui adevărat antichrist ce este.

Glenn Close – „101 dalmaţieni”

Cine îşi aminteşte de Cruella de Vil, devoratoarea de dalmaţieni, ahtiată după blănuri?

Prin Cruella de Vil, scriitorul Dodie Smith construieşte unul dintre cele mai memorabile personaje nesgative din literatura pentru copii.

Regizorul Stephen Herek are desigur meritele sale cu filmul „101 dalmaţieni” care a făcut istorie, dar actriţa Glenn Close este fără doar şi poate imaginea definitorie a celei mai malefice hingheriţe de dalmaţieni care a îngrozit copiii.

Pusă pe jupuit căţeluşi pentru a-şi asigura blănuri preţioase, Cruella de Vil este unul dintre cele mai expresive personaje negative din istoria Disney.

Salma Hayek – From Dusk Till Dawn

În pielea personajului Satanico Pandemonium, zeitate supremă a condamnaţilor Iadului, Salma Hayek realizează figura memorabilă a zombiului amoral şi pornografic, în postura liderului decadenţilor sclaviei sexuale.

După dansul obsen cu şarpele imens pe umeri, pe care îl domină prin puteri diabolice superioare oricărei vietăţi lumeşti, Satanico îşi dezvăluie latura întunecată şi îşi exercită autoritatea malefică, terorizând oamenii în barurile din pustietăţile Texasului.

Violent, imoral şi misterios, rolul lui Satanico Pandemoniu pe care Salma Hayek îl intrepretează diavolesc de intens face din personaj unul de referinţă al filmelor horror cu demoni, zombie şi alte zeităţi diabolice.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter