A fost respinsă la interviul de angajare, după ce a adresat o întrebare banală. Ce voia să afle candidata

De Amelia Matei, pe
Tyler Byrnes, o tânără din Canada, a susținut un interviu de angajare prin telefon la SkiptheDishes, o companie de livrat mâncare. Pentru că totul a decurs bine, Tyler a fost anunțată că următoarea etapă a interviului va fi față în față, cu unul dintre managerii companiei.

Înainte ca întâlnirea să aibă loc, tânăra a trimis un e-mail către departamentul de HR pentru a întreba care sunt beneficiile și salariul oferit pentru locul de muncă la care aplicase. Spre surprinderea ei, nu i-au fost date informațiile solicitate, ci o veste neplăcută: respingerea candidaturii.

Iată cum și-au motivat reprezentanții companiei decizia luată:

„Întrebarea ta relevă faptul că prioritățile tale nu sunt aceleași cu cele ale SkiptheDishes. Drept urmare, întâlnirea programată pentru joi nu va mai avea loc.

Ca start-up, căutăm persoane care sunt deschise către provocăr și noi oportunități. Credem în munca asiduă și perseverență pentru atingerea obiectivelor companiei și nu ne focusăm pe aspectul financiar. Din acest motiv, întrebările despre salariu și beneficii într-o astfel de etapă incipientă reprezintă un motiv de îngrijorare în ce privește integrarea dvs în cultura noastră organizațională”.

După ce Tyler Byrnes a făcut publică întâmplarea pe contul său personal de Twitter, reprezentanții companiei i-au cerut scuze și au chemat-o la un al doilea interviu.

Citește și – Greşeli frecvente la interviul de angajare

Citește și – O femeie din SUA spune că a fost concediată din cauza menstruației

Foto – Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter