6 sporturi pe care să le faci în această vară

De Nicoleta Galeteanu, pe

Dacă ţi-ai scos deja bicicleta la plimbare şi ţi-ai pus rolele în picioare sau te-ai apucat de jogging, toate aceste activităţi nu sunt decât încălzirea pentru o vară pe care ţi-o dorim
distractivă. Iată mai jos şase sporturi extraordinare pe care să le încerci în această vară.

Scuba diving

Ce alt moment ar putea fi mai prielnic pentru o mică explorare subacvatică, dacă nu vara? O experienţă cu totul inedită, scuba-diving-ul este recomnadat, în primă fază, celor cu puţin mai multă vână, însă oricine care reuşeşte să îşi înfrunte teama iniţială va fi fericit să descopere senzaţia incredibilă pe care ţi-o rezervă scufundările. În plus, sportul este perceput şi ca terapie. Astfel, dacă ai fobie de apă, vei scăpa sigur de ea.

Scufundări se pot face şi în Marea Neagră, iar un curs costă 120 de lei şi durează o oră şi jumătate, la Clubul InDeep din Constanţa.

Tiroliană

Îţi trebuie puţin curaj şi să nu ai rău de înălţime ca să experimentezi tiroliana, care îţi dozează maxim adrenalina.

Este una dintre cele mai noi distracţii de vară care face furori în munţii din România, care îţi va oferi o  panoramă memorabilă asupra piscurilor aşa cum n-ai mai văzut în clasicele tale drumeţii la munte. Aşa că data viitoare când mergi la munte, încearcă o coboâre în mare viteză, pe cablul de oţel. Odată ajunsă la celălalt capăt, îţi vei dori să repeţi experienţa.

În Buşteni se găseşte cea mai lungă tiroliană din ţară, iar o tură de 200 de metri parcurşi în mare viteză la înălţime te costă 15 lei.

Rafting

Pentru aceeaşi amatori de senzaţii tari a fost creat şi raftingul. Extrem de antrenant şi incitant, raftingul este în aceeaşi amuzant şi revigorant.
După tiroliană, raftingul ocupă al doilea loc ca alternativă de agrement pentru cei care caută şi alte forme de distracţie la munte, mai antrenante şi mai palpitante.Vezi aici râurile unde se face rafting în România şi cât te costă.

Plimbare cu banana

Dacă nu vrei să îţi pui neapărat costumul de neopren vara aceasta, în niciun caz nu trebuie să ratezi cea mai populară distracţie de pe litoral. În plus, plimbarea cu banana aproape că concurează cu rafting-ul la capitolul adrenalină, căci şi aici trebuie să rezişti temerar pe ambarcaţiunea gonflabilă.

Distracţia estivală face furori peste tot pe litoral. La noi, rostogolirea cu banana pe Marea Neagră costă 20 de lei.

Pescuit

Iată un mod extrem de plăcut să te relaxezi şi să faci plajă în acelaşi timp, dacă vrei să evadezi din oraş într-un weekend călduros.

O sesiune de pescuit la lacurile din împrejurimile Bucureştiului, cu păduri răcoroase şi aer curat este o metodă ideală prin care îţi poţi încărca bateriile.

Gimnastică pe plajă

Chiar dacă eşti în concediu, nu neglija să îţi rezervi jumătate de oră pentru sănătatea corpului tău. Dimpotrivă, exerciţiul fizic nu va face decât să fie o terapie numai bună pentru a-ţi menţine energia şi tonusul psihic pentru a profita pe deplin de vacanţă.

O tură de jogging şi puţină gimnastică dimineaţa devreme, după răsărit, îţi va da vitalitatea şi bunadispoziţie pentru toată ziua!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter