Cărțile pe care să le devorezi vara asta în timp ce te bronzezi

De Bianca Prangate, pe

Nu ar trebui să fie nevoie de vreo scuză pentru a citi o carte. Dar dacă ai un program încărcat și chiar ai nevoie de una, atunci poți folosi bronzatul la plajă. La urma urmei, ce moment mai bun să te ții într-un final de promisiunea că vei citi mai mult decât atunci când te afli pe șezlong, cu valurile mării spărgându-se de țărm?

Când te afli la plajă, cărțile par să curgă mai ușor, mai firesc. Însă în serenitatea peisajului marin, mai greu se găsește loc de romane extrem de lungi (cum ar fi „Război și pace”, al lui Lev Tolstoi) sau cu un stil mai greoi (cum ar fi „Lolita”, al lui Vladimir Nabokov). Asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi cu cărți de calitate îndoielnică.

Ți-am pregătit o listă cu cărțile pe care le vei citi dintr-o suflare între un scăldat în apa mării și o sesiune de bronzat.

„Tu”, de Caroline Kepnes

Când tânăra studentă cu aspirații de scriitoare Guinevere Beck intră în librăria în care lucrează Joe Goldberg, ea nu știe că viața îi este pe cale să se schimbe complet. După ce aceasta cumpără niște cărți cu cardul de credit, Joe face primul pas în ceea ce urmează să fie un proces intens de spionare: o caută pe Google.

El descoperă că Beck are profiluri pe mai multe rețele de socializare, unde postează neîncetat. Ba mai mult, toate profilurile sunt publice. Cu o ușurință înspăimântătoare, Joe află unde locuiește și ce program are Beck și orchestrează momentul perfect al întâlnirii lor întâmplătoare.

În încercarea de a descoperi cât de departe poate merge obsesia lui Joe, vei devora cartea repede, iar la final s-ar putea să simți nevoia să îți setezi pe privat toate conturile de social media pe care le ai.

„Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrick Backman

Ove este un bătrân mizantrop obsedat de reguli stricte și rutină. Este, de asemenea, una din cele mai morocănoase persoane de pe suprafața pământului. În fiecare dimineață, el inspectează în detaliu fiecare colțișor al cartierului, pentru a se asigura că totul este în ordine.

Lumea lui precisă este dată peste cap când într-o zi, alături se mută o familie formată dintr-o iraniancă gravidă și cu mult tupeu, soțul ei nu prea isteț și cele două fetițe ale lor. În ziua mutării, ei turtesc cutia poștală a lui Ove cu o remorcă. De aici pornește o serie de întâmplări pe cât de amuzante, pe atât de înduioșătoare.

Acțiunea curge lin și te va fascina prin modul onest prin care sunt puse în lumină subiecte precum bătrânețea, prietenia, toleranța și pierderea.

„Dispariția lui Daniel Tate”, de Cristin Terrill

Daniel Tate a dispărut pe vremea când era doar un puști. Șase luni mai târziu, el se întoarce acasă. Singura problemă? Daniel Tate este un impostor. Cu toate astea, familia sa pare să îl asimileze imediat înapoi în sânul său și să îi accepte orice minciună.

Atunci când agenții FBI îl încolțesc pe impostorul Danny cu întrebări iscoditoare, familia Tate pare mereu gata să ofere scuze și explicații care să îl scoată din încurcătură. Inevitabil, falsul Daniel se întreabă ce ascunde familia aparent perfectă, dar mai ales – când a devenit el cel păcălit?

Misterul cărții te va ține în suspans de la început până la ultimele pagini. Până să afli adevărul, îți vei crea tot felul de teorii, iar asta îți va ține mintea ocupată.

„Fetele”, de Emma Cline

Acțiunea romanului se desfășoară pe două fire narative – cel din 1969, care surprinde o Evie adolescentă, și cel din prezent, în care Evie privește în retrospectivă la evenimentele verii care i-au schimbat viața. În 1969, Evie avea 14 ani și trăia într-un oraș de provincie plictisitor din Statele Unite ale Americii.

Când nu reușește să câștige atenția părinților proaspăt divorțați, Evie își găsește evadarea în misterioasa Suzanne, o tânără care o atrage pe fată în lumea bizară a unui cult condus de un bărbat pe cât de carismatic, pe atât de psihopat. Cartea se dorește a fi o analogie a cultului infamului Charles Manson.

Cartea surprinde o atmosferă bizară, care reușește să fie atât văratică, cât și sinistră. O vei lăsa cu greu din mână.

„În spatele ușilor închise”, de B.A. Paris

Cartea aceasta surprinde relația dintre soții Jack și Grace. Jack este un avocat chipeș, de succes, pe când Grace este o gospodină frumoasă și în aparență îndrăgostită de soțul ei. Nimeni și nimic nu îi separă pe cei doi, fiind mereu împreună. Prietenele lui Grace ar da orice să o aibă doar pentru ele măcar la o simplă ieșire la cafea.

Dar cuplul perfect ascunde un secret. Nimeni nu știe de ce Grace nu răspunde niciodată la telefon, de ce casa lor este departe de civilizație și nici de ce dormitorul lor are zăbrele. Pe măsură ce cartea se despletește, ajungem să aflăm ce secret îi leagă pe Jack și Grace – și care este prețul dacă acesta ar ieși la iveală.

Acesta este genul de carte care poate fi terminată în câteva ore. Narațiunea se scurge repede și este atât de fascinantă, încât nici nu o să realizezi când ai ajuns la ultimul capitol.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter